Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [19]

Téma: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Zdravím všechny, jistý člověk mi nabízí, respektive jsem projevil zájem, o jeho receiver sony STR. Co jsem četl a vygooglil, snad se prodává na inzeratch kolem 7 tis. Mě by ho nabizel za 3500 včetně pošty. Myslíte si, že tento receiver za neco stoj?
Udajne < dle popisků na googlu atd> se jedná o solidní kousek, s prvky společnými s nevjvyšší soňáckou řadou tzv espritovou.
Myslím si, že proti dnešní spotřebce je to za ty peníze kanón.
Ale radeji se ptám jeste zde, zda jste ho trebas nekdo měl , třebas opravoval, poslouchal atd..
Za každej postřeh budu rád..

Zitra k večeru mu budu odpovidat, jak jsem se rozhodl.

Tady nejaké odkazy..

http://www.crutchfield.com/S-oLhxPW3DzQ … =M&c=4

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Papirove ma 5x100W vykon, na to prikon asi 280W. Dalsi cinske perpetum mobile big_smile

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

jasný, tenhle udaj JE krapet nadsazenej..

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Tak ono to těch 100W klidně mít může. Jenže vždy vybuzený pouze jeden kanál, nikoliv všechny najednou... Všechny najednou neutáhne zdroj a ani chlazení by si s tím neporadilo.
Jinak je to právě ta dnešní spotřebka jako vyšitá, nikoliv kanón. Těch 3500,- je IMHO cena tak akorát.

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

takže za 3,5 tis že by se jednalo o nejakou supernabídku, to se rict asi nedá?

takhle se jeste optam, dá se dneska sehnat neco lepšího za stejný prachy??tusim, že i na hifibazaru ho kolem sedmičky měli..

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Super nabídka určitě ne. Taková normální, možná trošičku lepší cena... Ono je to všechno na jedno brdo. Liší se akorát výbava a podle toho i cena.
Jak je ten přístroj starej? Používal ho normální běloch a nebo blb co ho rval pořád na krev? V jakém je stavu? Není poškrabanej? Viděl, slyšel jsi ho?

Pokud bude v supr stavu, nedodrbanej, nehnanej na krev, tak bych ho bral....

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

myslim, že ho normalni beloch používal.. Fotky mam, opticky zas tak spatne nevypadá, bohužel je to od chlapíka , ktery bydlí ca 300 km ode mě, takže poslech před koupí problematickej. Prave se ptam tady, jestli ho nekdo neslysel a jestli se to v daný cenový kateorii vyplatí..
o stáří bohužel nic nevim..

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

spíš by mě zajímalo co myslíš tou danou cenovou kategorií. Jestli 5 kanalovy receivery s DD a DTS do 3500, tak mi řekni co je ještě na výber. Asi nic co. Hrát to určitě dobře nebude,ale v týhle ceně moc na výber nemas, takze spis nevahej pokud hledas neco levnyho, co produkuje kravál. Kámoš má něco podobnýho, takže si dovedu představit wo co gou:-)))

Web

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Všechno v téhle cenové kategorii je stejný šmejd. Pokud nemáš na kvalitnější(mnohem dražší) stroj, musíš se spokojit s tímto. Takže pokud ti vyhovují jeho funkce a chceš to na domácí kino, tak ho kup. Na solidní poslech muziky to ale není. V tom kině se hafo nedostatků ztratí.

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Přesně tak, v téhle cenové kategorii je to všecko jeden ojebanej šmejd, ať je to Yamaha, Denon nebo i to Sony.
Sony kdysi bývala japonská záruka kvality, ale holt taky museli přizpůsobit sortiment peněženkám zákazníků, takže dopadli v podstatě stejně, jako všichni ostatní.
Pokud vím z vlastních zkušeností, tak největší přidanou hodnotu a nejlepší poměr cena/kvalita nabízí jen Denon.

Web

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Teda, jeste, že jsem sem napsal. Měl jsem zato, že tyhle receivery by mohly umět krapítek vic, ale co bych taky za ty prachy chtel, že?..

Touto danou cenovou kategorii jsem myslel asi to, jako kdybych vzal 3,5 litru a šel se podívat na receivery jak do kamenných bazarů tak na net < jak nových, tak použitých>, proste, jestli by se dalo senat za 3,5 něco lepšího?.

Jinak, abyste byli v obraze-> jsem zvyklý na poslech dvoupásem s tvm arn 188 07,4 v serii, výšky beyma t2030 .. poháněno právě espritovým zesilovačem sony, jeste made in japan.  Na koleji jsem zvyklý na postarší Sony Ta 1630-> 2*20W,na tom mam origo tesla ARSka s basákem 188 a kalotou na výškách..
Takže žadný high end. Tak abyste měli vetší predstavu o mých " posluchatelských" zážitcích a nárocích.


Je to asi tak , jako příklad-> 5.1 domaci kina jsou převážně srajdy, ale pokud clovek porovná zvuk ze dvou repráčků z televize s tím sračkoidním kinem, je to jak nebe a dudy. Přitom je ale domácí kino pomalu nejhorší reprodukční zařízení, přesto je o 100 % lepší než repraky v televizi. To samý repraky k PC, oproti plastovým chrchlům je průměrný 2.1 systém za 400,- neporvnatelný high end. Tim chci jen naznačit, že mnozí jsou kvalitativně uplně nekde jinde, a já si zase myslím,že není sračka jako sračka:)

Na stereo muziku mam sonáče, někomu by nestačil , mě stačí. Možná bych rád něco o chlup kvailitnějšího na 5.1 než jsou integrovaný domác kina a receivery za nákupku 2 tisíce. Opravdu je výše zmíněný receiver tak špatný, spíš ho teda asi kupovat nebudu a nasetrim na neco asi dospělejšího, ale přesto je mi divný, jak jste dotazovaný receiver zhodnotily.. to jako fakt nic ve zlym, jen me to prekvapilo..:)

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

smile hele dyk si to kup smile pokud by někdo šetřil na kririce, pak bys mu to mih dát sežrat ... takle nemáš naději big_smile ale to nesovisí s alibizmem, nebo nepřejícností, spíš s upřímností ..


Já z toho taky chvíli měl pocit, že by to mohlo bejt něco lepšího, a pak jsem si uvědomil, že z krásnejch, stříbnech krabiček s hezkým nápise sem také osobně doloval doslova nablitý osazení, ne nepododné těm střevům z plastovejch hnus-pc-bedýnek. I ty géniusy ve dřevě nejsou tak géniusovatý.

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Pořád to asi nechápeš. Nevim kde beres ty cenovy kategorie, ale schvalne sem teda nalinkuj nejaky ty DD receivery v tvých bazarovych cenovych kategoriich. Nejvic by me zajimaly ty za dvojku. Osobne sem nikdy na takovy nenarazil. Ale za 3500 uz se nekdy neco objevi. Povetsinou šrot, ale co bys proboha chtel za tyhle penize. Je uplne jedno co koupis a mozna je tohle i nejlepsi a kdyz ne, tak se toho zase zbavis. Kdybys mel 2x nebo spiš 3x tolik, dalo by se mluvit o vybirani, ale uprimne, s timhle rozpočtem budeš rád, když k tomuhle najdeš vubec nejakou alternativu

Web

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Podle mě se Ti něco stalo se žebříčkem hodnot, resp. odhadem, co asi kolik může stát.
Nákupka je možná dva litry,  možná míň. Teď od toho odečti ještě zisk výrobce, ne zrovna levnou dopravu z Číny, clo a vyjde Ti, že ten "5.1 receiver" má celkovou hodnotu 700Kč.
Za tyhle peníze chceš šest koncových stupňů, zdroj, dekodéry, FM tuner a další výbavu? Víš, v jaké to bude kvalitě, jestliže to má takovou výrobní cenu?
Jsi úplnej magor, za 3.500 bych Ti MOŽNÁ prodal tuningovanou AZS223....

Web

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Pokud budeš schopnej našetřit a potom dát cca 3x tolik než teď, tak bych šetřil a pak vybíral. Za cca 10-12000,- se dají sehnat celkem slušné použité kousky. Pokud jsi schopný našetřit jenom třeba 5000,- tak už můžeš rovnou koupit tohle za 3500,-.
Je to prostě obyčejná spotřebka, která se jenom tváří, že je něco extra. Holt za kvalitu si musíš připlatit...

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

v pořádku pánové, radeji asi budu poslouchat zatím stereo, na 5.1 zatím házím bobekštajn..
Jinak jsem za tech 3,5 tis myslel převážně použitý receivery.. nekde jsem se docetl, že tenhle sony stál v létech svého prodeje něco kolem 16 tis.. zkusím něco pošteřit a pak si dopřát něco o chlup lepčího.. Ale jinak díky za tipy..

(upravil Xhibit 27. 4. 2010 20:38)

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Ja koupil uz pred lety klasicky 5.1 reciever ale Thomson.Typ ted presne nevim.Slo hlavne o radio,mp3 z pc,zvuk TV a taky DVD.Jako takovy druhy nenarocny pristroj do domacnosti smile. Novy stal 16k, koupil jsem ho 4roky stary za 2.500kc. Ted uz ma dalsi 4roky,jede denodenne a naprosto bez problemu.Nejlepsi na tom je ze vcelku predcil ocekavani co se tyce kvality. 360W prikon,tranzistorove konce,zadne aktivni chlazeni,ale velky chladic pres celou sirku 43cm krabice.DD DTS samozrejmosti.
Otazka co ma ten sony vevnitr,jestli kus plechu misto chladice,na tom 2 hybridy STK.. Osobne bych za nej vic jak ty 2.5k nedal.Za tu cenu by to mohlo jit.Ovsem na naprosto nenarocne pouziti.
Jak uz tady pisi vyse,hranice zajimavych stroju je urcite nad 10k z druhe ruky,chce to jen hledat a vybirat.

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Konce to má tranzistorový < konkretně jch tam je 5>, před cca dvema mesicema  jsem se o jeden zajímal, videl jsem i fotky vnitrku. Chladič pasivní.. fotky už bohužel nemam

(upravil Jarous 27. 4. 2010 21:44)

Re: Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Netrap se tím, koupil jsem z výprodeje za 3k kino od Sony pro děti namísto dětmi zrušený věžičky, bylo zlevněný asi z 8k byl v tom receiver, dvd player s hdmi a sada plastových bedýnek a pasivní subwoofer. Za ty prachy pro děti do pokojíku na pohádky luxusní věc. Zajímalo mně, co v tom receiveru je. Má 5+1 kanálový zesilovač a na štítku uvedený příkon 270W. Kupodivu je všech 6 kanálů osazeno diskrétně SanKeny 1pár na kanál smile Slušný velký trafo, na koďanech se šetřilo, jen 2x6800uF Jamicon na celý zesilovač. Je to mrdka o tom žádná, ale má to dekodéry DDII, DPL, DTS, analogový vstupy, digi optiku a koax, když se k tomu připojí jiný bedýnky, než ty originál plasťáky, celkem to i umí zahrát. Jinak koukej spíš po ES řadě pokud chceš Sony.

Příspěvky [19]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Koupit či nekoupit recever SONY STR-DB840 ???? spěchá

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£