Téma: Komerční reklama

Z nekomerčního projektu se pomalu stává reklamní plocha... A proto pro ty, co zde na fóru prezentují nebo jakkoli aktivně komentují své práce, jsem se rozhodl zavést měsíční poplatek za možnost prezentace se, a to už od začátku prosince! Vy, kteří máte pocit, že se Vás to týká, kontaktujte mě.

Měsíční poplatek je 200Kč a je možné platit i na rok dopředu, minimálně však na 3 měsíce.
Neuhrazením poplatku dojde k zamítnutí přístupu a později i ke smazání příspěvků s reklamním tématem.

Re: Komerční reklama

Antonio, to jsi rovnou mohl napsat: "Chci aby Check, Pistole, Quart, Sinclair a TomasT z tohoto fóra odešli." Obávám se že tímto opatřením přestane být Audioweb pro spoustu lidí (včetně mě) zajímavý...

Re: Komerční reklama

To ne. Antonio jen zcela přesne naplňuje to, co je v nadpisu tohohle threadu... smile

Osobně tenhle Antoniův požadavek plně schvaluju, páč je to jeho web a skoro si říkám, že s tím měl přijít už dřív. Fér by asi byly procenta ze zisku, ale to je jen hodně teoretická záležitost. smile

Byl bych pro to, aby se platícím uživatelům vytvořil jiný typ členství, aby bylo zcela jasně vidět, o co kráčí. Dejme tomu "inzerent" nebo tak něco. Nechci tím naznačovat nic negativního - naopak. Bude vystaven i větší kritice ze strany uživatelů.
A zcela logicky bych platícím inzerentům, kteří tu fungují komerčně neumožňoval editace a mazání threadů a příspěvků. Opět nic osobního, jenom by to asi nebylo úplně fér...

Re: Komerční reklama

Může mi to být úplně jedno, ale je mi v tomhle sympatickej model, jakej mají na DIYAudio.com.

Re: Komerční reklama

Michale, aby tohle fungovalo tak by Audioweb musel mít jiné postavení než má teď - jmenovaní se prostě a jednoduše můžou přesunout jinam. DIYAudio je natolik prestižní fórum že si takovou politiku může dovolit.
Klidně je možné zavést jmenovku ve smyslu "Member of trade", aby bylo naprosto jasné kdo mluví. Skutečnost je taková že když se dotyční rozhodnou odpovědět do nějakého tématu tak to jsou většinou velmi nápomocné odpovědi. Ale důležité je jak se k tomuto postaví oni, bylo by fajn kdyby se sem také vyjádřili...

Re: Komerční reklama

Tohle je všechno na antoniově zvážení.
Já taky netvrdím, že by to mělo být cokoliv negativního, je jasný, že právě tihle lidé jsou tvrdej kchór tohohle webu a "za nima" se sem chodí.

Re: Komerční reklama

Přesně tak, bez těchto a pár podobných lidí schopných a ochotných podělit se o fundovanou radu by se mohl web zrušit.

(upravil MaBat 27. 11. 2010 16:26)

Re: Komerční reklama

Duwenbleidd napsal:

DIYAudio je natolik prestižní fórum že si takovou politiku může dovolit.

Nechápu. Tam to funguje tak, že nabízet svoje produkty můžeš podle libosti a zdarma, ale ve zvláštní sekci. V ostatních sekcích je pak zakázáno vést "příliš komerční kampaně". Pouze pokud chceš něco navíc (reklamní baner), můžeš si to předplatit. Nikdo tak IMHO není v ničem omezen, ani odrazen. Cílem je samozřejmě neodradit zkušené lidi, kteří kromě toho, že něčemu rozumí, také něco nabízejí, od přispívání.

A každý, kdo finančně přispěje, má značku v profilu. Ale není ihned nálepkován jako "prodejce". Pokud něco prodávám a využívám forum i jako reklamu, je IMHO jen věcí slušnosti přispět na jeho chod. Je jen hloupé, když se to musí ohlašovat/poptávat takhle věřejně a v jistém smyslu zpětně..

(upravil Duwenbleidd 27. 11. 2010 16:29)

Re: Komerční reklama

Pravda, měl jsem na mysli placená fóra prodejců a výrobců. Na "Vendor's Bazaar" jsem pozapomněl...
A ještě hloupější je že na rozmyšlení mají jen 3 dny. Působí to dojmem že někdo měl špatnou náladu.

Re: Komerční reklama

Alebo chce niekto toto forum uplne pochovat smile Takze ten kto nieco hlada sem uz nepachne, lebo tu nic nenajde a ten kto mohol takto pomoct, sem uz tiez nepachne, lebo sa mu to neoplati! Dokopy je tu do 10predavajucich...
No bude to zaujimave = zaplatim = dam reklamu na 2-3mes. = vlakno zije = ludia sa pytaju = sem tam kupia = vlakno sa zrusi lebo vyprsal objednany cas = nikto uz nic nenajde...
Trochu divne, ale budis aj takto sa da robit kratkodobi a trochu nedomysleny marketing smile

Re: Komerční reklama

Na zesilovače je dobrý slovanet, repromania mi přijde moc zaměřená na TVM a PA. Je nějaká alternativa k audiowebu, kde se na slušné úrovni probírají repráky a skříně?

Web

Re: Komerční reklama

za sebe to vidím takto : na provoz fóra jako uživatel jsem ochoten přispět ale měsíční poplatek za reklamu žádnej platit nehodlám tož tak - tady na audiowebu jsem letos nezrealizoval ani korunu . chodím sem protože si chci občas pokecat.
Je to na antoniovi - já svůj postoj nezměním. Nestojí mi to za to.

Re: Komerční reklama

Antonio to co plánuješ tím odsud odeženeš všechny, ktěří pro lidi něco dělají. Následkem toho bude, že odejdou lidi, kteří sem za nimi chodí.

Neznám sice Tvé priority, ale pokud chceš prázdné fórum kde se jen žvatlá, pak jen tak dál. A pak pokud chceš něco zpoplatnit, jsi schopen na to dát doklad?

Za mě, nemám zájem.

Web

Re: Komerční reklama

Nemám ten pocit, že by život audiowebu byl závislý na pár lidech, je tu spousta schopných stavět projekty a ochotných je pouštět free, navíc takových free projektů jsou kupy... Chcete-li se s něčím podělit, podělte se, chcete-li na tom vydělávat, neprezentujte to nebo si zaplaťte tu možnost, jednoduchý a jednotlivce hodlám řešit každého individuálně.

Re: Komerční reklama

Antonio, tebe dneska musel někdo strašně naštvat ...
na jedné straně se tomu vůbec nedivím - podle mne jsi to vydržel hodně dllouho, ale tímto způsobem formulováno to vypadá na obyčejnou českou závist !? Možná by bylo dobré si ve vší skromnosti uvědomit že tito lidé, kterým to tu chceš zpoplatnit, to tu vlastně rozjeli a bez jejich nouhau by jsi tu rozhodně neměl 2500 registrací ... pokud to opravdu zrealizuješ, uděláš z toho svetelektro.cz ...

... pořádně se zamysli nad tím, co postoval MaBat ...

MaBat napsal:

... nabízet svoje produkty můžeš podle libosti a zdarma, ale ve zvláštní sekci. V ostatních sekcích je pak zakázáno vést "příliš komerční kampaně". Pouze pokud chceš něco navíc (reklamní baner), můžeš si to předplatit. Nikdo tak IMHO není v ničem omezen, ani odrazen. Cílem je samozřejmě neodradit zkušené lidi, kteří kromě toho, že něčemu rozumí, také něco nabízejí, od přispívání ...

Re: Komerční reklama

Antonio se mi zdá být podrážděnej ohledně situace tady na webu už delší dobu. Částečně ho i chápu. Ale přijít s dnešním prohlášením 3 dny před jeho aplikací nevidím jako fér jednání. V pravidlech fóra je v bodu 18 napsáno něco o komerční reklamě, pokud se mu zdálo, že tento bod někdo porušuje, už dávno to mohl s dotyčným řešit.

Re: Komerční reklama

Tady jde spíš o princip. Jinak, jak se říká "dej vydělat druhým, vyděláš si sám". lol

Web

Re: Komerční reklama

Ja antonia chapem, vedie web, kde niekto nieco ponuka, zarobi a antonio z toho ma hovno. Keby nie antoniovho webu, tak o istych veciach sa nevie a dotycni nezarobia, resp. zarobia menenej. Slusnost kaze, nejako to antoniovi odplatit.

(upravil dawsoo 28. 11. 2010 11:30)

Re: Komerční reklama

Já teda nevím no,mě poslední dobou vůbec příjde že trend doby je jasnej všude,já třeba jsem vždy odděloval striktně zábavu a byznys, svým způsobem chápu obě strany mince ,ale Tonda je mástr a má na to právo,pokud to pro druhou stranu nebude zajímavý odejde (o čemž pochybuju páč narozdíl od konkurenčních a jiných fór se speciálně zde najde nejvíc různých kavek = čti lidí s nižšími nároky a větší důvěrou v DIY než třeba na dnes mrtvém lopuchu-VIP slovanetu- či víceméně posluchačsky zaměřenejch hifinázorech a pod.) ale na druhou stranu je to uděláno dosti necitlivým způsobem kterej ač je mi po tom uplný prd tak mi to příjde poněkud nešťastně formulovanej...

Pokud tohle má bejt pravidlem tak kde je určená ta hranice mezi např soukromou inzercí v bazaru a popisu co věc umí a cílenou kampaní za prezentzaci sebe sama?  Já bych ač se mě to netýká vůbec,páč zde a ani jinde jsem žádný svý kšeftíky nedělal,jen občas sem hodím přebytky z skladu, byl přesto aby tonda jasně definoval mantinely co je ok a co už spadá do zpoplatněný variace na téma... chápu asi kam Tonda míří,bohužel nastala fáze III kdy ze z koníčku u určitých typů podnikavějších jedinců stává kšeft,mě osobně je to jedno jak to dopadne, pokud mam mluvit za sebe,já tu nikdy z ničeho nečerpal a nečerpám... spíše tomu dříve bylo naopak... ale audioweb mám stále svým způsobem rád za to že že jsem díky němu poznal pár vybraných  lidí který mam rád a díky amplionu-diyfans-audiowebu se známe osobně... za to díky a myslím že hlavně na to takovýhle místo i je .

A nadruhou stranu bych ale 100% rozlišoval lidi co poradí a dělají něco pro druhý a na lidi kteří sem chodí jen za tím kšeftem. Ač mam výhrady někdy tak třeba zrovna namátkou Pistole,check,sinclair jsou lidi co poradí a rozhodně víc pomáhaj víc než si zde berou a chápu i jejich možnej postoj že je to nedůstojný nejde o vůbec o nějakejch pár stovek ale o princip. Když mam mluvit sám za sebe tak v jedný době,stará garda určo pamatuje , kdy to tu bylo na zavření ač jsem tu žádný výdělečný kšefty nedělal a přesto jsem rád DOBROVOLNĚ přispěl .Je na zvážení Toníku zda by třeba tento model nebyl možná pro všechny strany lepším a pro všechny co se jich to týká přijatelnějším...

Není co dodávat...

(upravil Bystrouš 28. 11. 2010 11:29)

Re: Komerční reklama

Je mi o toho asi prd, ale byla by škoda kdyby ti členové odešly. Když placení, udělal bych asi jednu kategorii kde by mohli prezentovat jen ti co si za každý projekt/vlákno zaplatí jednorázový poplatek a budou si tam moct projekt vystavit. Prostě takovej koutek inzerce kde by byly nabízeny stavebnice/zesilovače/soustavy atd.. To bych já osobně uvítal, byly by tam pěkně pohromadě kvalitní a funkční projekty a líp by se vybíralo.