Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Smetiště » Výběr domácího kina

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 23]

Téma: Výběr domácího kina

Ahoj, dlouho jsem se tu mezi Vámi neukázal, je to proto, že jsem se začal starat o stavbu baráku, trošku koukám po offroadech a hlavně mě začala velice vytěžovat má práce.

Jestli tu někde je takovéhle téma, omlouvám se a prosím o odkaz, nemám čas to tu všechno pročíst.

Otázka je jednoduchá. Kamarád mě požádal, abych mu pomohl s výběrem domácího audia ... bude se jednat o domácí kino. Protože jsem k tomuto nikdy netíhnul a hlavně už absolutně nemám přehled co je na trhu, rád bych Vás, zasvěcenější vtáhl do debaty a prosím o radu. Kdysy a věřím že pořád je špička BOSE, ale asi cenou někde jinde. Jde o to, že nevím jaký je dnešní trend, jestli koupit domácí kino třebas PIONEER (pamatuju že byli dobrý) se vším všudy, nebo skládat receiver a repra atd. Dále je zde jakýsi Blueray o kterým vím houby a spoustu dalších vychytávek ... mám rači klasickej vinyl.

Takže co by mělo domácí kino dnešní moderní doby umět a jaký značky vybírat???

2 cenové hranice do 20 000 a do 30 000                                                                   ... díky

(upravil Zorg 5. 3. 2011 16:55)

Re: Výběr domácího kina

Dnešní trend je koupit all-in-one "dk" v tescu nebo datartu lol
Sice je tu takovejch témat přehršel a výsledek je všeobecně známej, ale za mě:
- rozhodně postavit reproše, pokud máš dobrej projekt a umíš to
- Bose bylo to nejhorší, co jsem na H-E slyšel a to tak že bez debat a HODNĚ výrazně, na první poslech. Ale Pioneer tam neměli, ten by to možná trumfnul big_smile
- Bluray rozhodně ano, obraz je úplně jinde, pokud má odpovídající zobrazovadlo (~ 50" full hd). Super věcička je Oppo 93, už to konečně umí i přehrávat ze sítě, BD, mkv, flac, ...

Jinak pořád platí že radši kvalitní stereo než shitózní surround. Já byl vždycky propagátorem surroundu, ale ve většině filmů stejně zvuk za moc nestojí a že nad tebou párkrát přeletí vrtulník je sice hezký, ale jsou jiný věci, co dělají atmosféru. Pokud je toho názoru, že čím víc proužků, tím víc adidas,možná bych za ten rozpočet koupil nějakej levnej set (~Heco Victa) a nějakej normální rev (~"6" onkyo nebo spíš starší parní (bazar)) a bude to hrát průměrně, ale určitě líp než all-in-one shity.

Re: Výběr domácího kina

Za sebe říkám, že 30 tisíc je málo. A to mám limitně nulovou ochotu utrácet za hifi bubliny. Je to kino, takže to musí být alespoň jako v normálním kině. Máš-li to mít doma, mělo by to být o dost lepší. Požadavky na kvalitu a výkon jsou vyšší než na "takové domácí poslouchání". Klasické hi-fi reproduktory jsou na DK zcela nevyhovující a hodí se tak na podprůměrné SR. Dál potřebuješ relativně výkonné SW. Do kina patří projektor a plátno a ne televize. Starý receivery jsou tak akorát k vzteku kvůli špatné konektivitě ostatních přístrojů a slušný receiver je jedna z nejlevnějších součástí celé věci.

Re: Výběr domácího kina

Souhlas s MethManem.
Nevím jak je kolega náročný posluchač, ale pokud je uvedená cena za komplet DK, tak je to jedno co koupí za značku. Kvalitativně to bude vše na podobné úrovni. Ale kdybych vybíral, podíval bych se i tady hifibazar.cz

Web

(upravil Xhibit 7. 3. 2011 11:51)

Re: Výběr domácího kina

I kdyz se to nezda 30k je malo. Zacal bych asi ve stereu pak to rozsiril na 5ti kanal. Vicemene vse z druhe ruky, odvdeci se to nesrovnatelnym pomerem ceny vykon. I kdyz je to beh na delsi trat a chce to i trochu stesti. Jinak zase asi co clovek to nazor. Kdyz to vezmu od zdroje signalu.

1) Zadny bluray prehravac bych nekupoval. Pokud ma ten tvuj znamy "jen" 30k asi nebude kupovat filmy po tisicovce a vic. Dneska je ideal nejaky fulHD HDD prehravac, HD ripy jsou vsude.
2) AVR, nevim nebrat,nemam duveru, kor v dnesni dobe spotrebky. Aby hral nebude ani na nej stacit 30K. Pokud uz neco tak nejaky starsi TOP model (byly na hifibazau stroje s cenovkou 120k za 20k, denon, pioneer apod). Pozor na dnesni modely, o takovy pioneer bych si obrazne neoprel ani kolo. Jeden sem pred casem mel a byl to snad nejvetsi zivotni omyl, rychle sel z domu. Taky nejak nevidim prinos v 10 HDMI, USB, pripojeni ipadu apod. Samotna TV/projektor ma nekolik HDMI, co je vic potreba? Stejne, ted je myslim HDMI 1.4, za mesic vymysli nejakou novou verzi, do roka dalsi. To pak ten AVR budu hned menit? Nic, vse je to jen marketing firem jak to vsechno vlastne potrebujeme, ale NEPOTREBUJEME.
Ja to resil multikanalovym preampem (bez koncovych stupnu), z prehravace jde obraz pres HDMI do TV, zvuk optikou do preampu, dekoduje vse po DTS. Nejake DolbyTrueHD mam v pazi. Kdo pozna rozdil na aparatech co mame k dipozici proti DTS? Tak ze za me nejaky preamp (rotel, denon,violet audio,arcam), neco se najit z druhe ruky da.
3) K tomu koncove stupne, zde uz je vyber nepreberny, dle penezeneky. Ze zacatku treba jen na stereo, casem doplnit na vicekanal.
4) Repro, to uz je na dlouhou debatu. Muzu jen rict ze nemam zadny sub, ale repro kde je v kazde bedne 12" basak, a spousta zaplatitelnych subwooferu by se mela stydet smile. Tak ze za me poradne predni bedny,to nic nenahradi, zbytek dokoupit opet dle pozadavku, konkretni situace a penezenky.
5) TV - projektor asi nebyla predmetem dotazu. Dneska uz neni nutny projektor, taky jsem ho vzdycky chtel ale nez prisla prilezitost skoncil jsem u 47" TV a je to narez, zatim na dlouho konecna.

Tak sem se tu nejak rozepsal, ve zkratce jak jsem resil kino ja. Asi to tazateli moc nepomuze nebot cenovka bude nekolikrat vyssi nez je jeho limit i pri koupe bazarovych komponent. Ja to skladal par let, postupne. Vysledek ale stoji za to!! Kazdy ale nema takove naroky nebo neni takovy blazen jak nekteri z nas smile, tak to berte jen jako nastrel jedne z mosnosti sestaveni multikanalove apratury.

Re: Výběr domácího kina

OT: Millhousi, ty seš ten samej Millhouse z AHC?

Re: Výběr domácího kina

díky za odpovědi, bude těžký vybrat mu něco, za co se já nebudu stydět a on to bude moct pustit i někomu jinýmu. Ten limit jsem nastřelil, protože předpokládám, že víc do toho investova nebude, pokud ano, jen dobře. Chtěl jsem mu předvíst moje "stereo" za 60, ale nějak nemá čas.

to junglist: nevím co je AHC, jsem ještě jednou Millhouse na ladaklub forum. Ostatní nebudu já. Těhle nicků je hromada

Re: Výběr domácího kina

Millhouse: aha, tak to je z mojí strany mejlka smile těhle nicků je opravdu hromada. AHC je auto hifi club, a tam jeden millhouse měl stejnej dotaz na kino, tak mě jen zajímalo zda se jedná o tu samou osobu wink

(upravil Millhouse 16. 3. 2011 1:06)

Re: Výběr domácího kina

jo tak nejedná a taj se hodlám obhajovat. Aby jste si nemysleli, ... já nemám už čas sledovat co kdo kde. těch nicků je fakt hromada. Millhousů je prostě mrtě a to je číslovka pomnožná. Doufal jsem, že mě budete pamatovat. Moc příspěvků jsem neměl, ale hodně jsem se taj naučil. Eště jednou dík za tohle co jste řekli k DK. já sám mám problém vybrat cokoliv, neboť novou technologii neznám.

jěště bych něco rád k tomu co tu bylo řečeno. Nehledal jsem špici, ale něco splňující "něco" v dané finanční kategorii. Ty uvozovky jsou zde záměrně, protože hledám pro kamaráda jeho "hi end" pro jeho uši. Chtěl jsem pomoci najít, nebo dát do hromady něco, co splňuje obyčejné posluchačské požadavky. Nechci extrémy, kde buď to je dražší než 100 klacků, nebo je to HADEX. co je dnes OK? jak to napsat... za co by jste se nestyděli při takovémhle návrhu? ...

(upravil MethMan 16. 3. 2011 16:23)

Re: Výběr domácího kina

Bezvadná otázka. smile Na to se leckomu těžko odpovídá, aby se "neshodil" před těma co všechno slyší nejlíp. Spotřební elektronika je tady sprostý slovo a používá se jako antagonismus ke zbožňovaným ultimátním cost-no-object. Nemám proto problém tě nasměrovat na Pioneer VSX řady 91_ nebo 101_ a reproduktory Behringer 2031. Bohužel B2031 nedávno zdražili a prodávají se asi jen po párech. Můžeš zkusit fantomový centr - pak by ti stačily jen 2 páry. SW a jejich management se do ceny nevejde protože je v ceně zhruba stejné nebo vyšší jako 3 páry+receiver. S přehrávačem si hlavu nedělej, v tom s Xhibitem souhlasím.
Cena za škudlení: sotva vyhovující SPL od středních kmitočtů, nedostatečná dosažitelná SPL na nízkých kmitočtech, komprese. Požadovaných 105dB na poslechovém místě nebude. Bez SW nedostatečná kvalita a rozsah basů. Bez projektoru směšná velikost obrazu a nemožnost umístění centru. Kompromisní stereofonní lokalizace díky odrazivé ploše obrazovky a stolku pod ní, který si každý blb vystaví mezi reproduktory. Rychlost a pohodlí ovládání u levných přehrávačů není vysoká, dtto i spolehlivost a jsou neopravitelné. Ale co by jsi chtěl za ani ne 2 tisíce.
Jestli si to nakonec pořídíš, napíšu ti k tomu víc, teď není čas a ani nálada. Jestli o nějakém komponentu co jsem vyjmenoval pochybuješ klidně ti sdělím důvod proč si myslím, že je za svou cenu odpovídající.

Re: Výběr domácího kina

tak tady, zdá se, se projevila konečně možnost juknout se po něčem co se nabízí. Je jasný, že se tady nikdo nechce shodit zabřednutím do debaty o DK, který už od začátku díky financím stojí za hovno. S tím s tebou úplně souhlasím. Názorů na to, že to nebude ok by se tu našlo mnoho, ale rád bych upozornil, že spousta lidí tady by si přála mít doma cokoliv s cenovkou za 20. Už dřív jsem si všiml, že tu pobíhá spoustu lidí co vědí, ale nemají. Myslím že Sinclair je nazýval holoprdelníci.
Nicméně i tito jsou zvaní k naší debatě, protože mohou skutečně vědět, nikdy bych nechtěl někoho urazit, to je podle mě hloupost. Otázka je stále stejná a nikoho zde nebudu linčovat za to, že se shazuje, protože nabízí něco co se poslouchat nedá. Ani já z toho nemám radost.

MethMan díky moc za to co jsi napsal. Receiver je asi zajímavý - já ho nikdy neslyšel, ani jemu podobný, ale zeptám se proč jsi volil repra od BHR? Máš s nima zkušenosti (opět - nikdy jsem je neslyšel)? nebo se jen snažíš najít za ty mizerný prachy nejvíc muziky?, jinak fakt moc dík za čas strávený nad tímhle tématem.

... postupem času dostávám dojem, že: "zákazník utratí "20k" za novou věc, a protože je to nový stálo to mrdy peněz, a nerozumí tomu tak jak by měl (myslím tím, že neumí poslouchat basy středy a výšky), tak je spokojen --- protože nakoupil a má to doma.

A tohle je asi největší průser, nejeden se snaží vybrat a pak se zjistí že by to vlastně mohlo být cokoliv co nějak funguje .. tady jsem vlastně rozvinul Kritikův názor. Xhibit taky souhlas a něco jsem se i dozvěděl. Končím zřejmě tím, že cokoliv bude nový a bude nějak hrát, tak mi stačí jen upozornit na to, že je to špice, a zvukem jinde, než jsem dosud slyšel. Tímto tajně sám sebe označím za lháře, a stane se to, že vlk se nažere a koza zůstane celá.

Neberte to zle, nespěchá to a mě to trápí jen v tom, že mám uši a uslyším to!
Díky

(upravil Xhibit 16. 3. 2011 23:34)

Re: Výběr domácího kina

Pokud budes vybirat nejaky AVR v cene kolem 10-15K aby pri planovanem rozpoctu vyslo i na bedny, zameril bych se aspon na porovnani vytipovanych modelu co se tyce jejich prikonu a vahy. To ti rekne dost aspon o tom jak je dimenzovany napajeci zdroj, chlazeni.. Treba zrovna pioneer VSX 9xx bych vubec nedoporucoval, jak jsem uz psal vyse, jeden sem mel, VSX-915 a opravdu hruza. 300W trafo (aspon na stitku to bylo) pro udajnych 7x100W, malinkaty chladic na vsech 7kanalu, u nej ventilator ktery se naplno roztacel uz pri male hlasitosti tak ze byl dost slyset. Filtrace 2x5600uF na vsech 7kanalu! No hnus, to same se dalo rict i o zvuku.. Proste typicka ukazka dnesni spotrebky smile.

Re: Výběr domácího kina

Taky je důležité pokud má AVR na sobě 220V zásuvky tak si odečíst z celkové spotřeby na štítku cca 100W.

(upravil MethMan 17. 3. 2011 16:45)

Re: Výběr domácího kina

Každý, s výjimkou snobů, hledá nejlepší poměr cena/"výkon". "Výkon" je ale relativní veličina a co je nejhorší, je proměnná v čase. Když se začneš zajímat o to co je podstatné pro subjektivní názor nalezneš velké rozdíly mezi amatéry a poměrně malé rozpory mezi profesionály. Důvod není jen v úrovni znalostí, ale ve skromnosti ke schopnostem svého sluchu. Opravdu znalí lidé šetří výrazy jako: hrůza, nejlepší, masakr, o třídu jinde, hnus a USLYŠÍM TO. Vědí, že lidské smysly se dají poměrně lehce ošálit, PROTOŽE všechny podněty vyhodnocuje mozek. V případě, že percepce je v rozporu s očekáváním, klidně si to přiohne, aby se se zbavil diskomfortu ze vzájemně konfliktních podnětů. Proto je BHR vždy špatný, protože je levný, nemá výhybku z dvaceti součástek, a protože to všichni říkají. Dtto i HT receivery. Asi nikdo neočekává, že Pio VSX-915 bude mít kilowattové trafo a filtraci 100G. Proč taky? Tím opravdu nechci dělat z Xhibita blbce. Věřím mu, že opravdu slyšel, že ten HTR je špatný. A co chci říct - NIC to pro ostatní neznamená, protože nevíme a nedokážeme posoudit ostatní vlivy.
Tahle řada HTR má, narozdíl od jiných, poměrně dobré čipy s malým přechodovým zkreslením. Konstruktéři zesilovačů ti potvrdí, jaký problém třídy AB to je. Měření při asi 8 úrovních výkonu jsem někde měl uložený, ale nevím kde. Vybírat HTR podle hmotnosti nebo štítkového příkonu je imho úplně mimo.


Měření B2031:
http://1.bp.blogspot.com/_vk3bkhlDpPg/TEkBOym2HiI/AAAAAAAAAJI/gGbXmKgXM1s/s1600/1apolar.jpg


A ano, jsou tam chyby - vidíš je? Kvalitu B2031 vidím v tom, že ... víš v čem? smile

Podívej se na B2031 s upravenými porty:
http://4.bp.blogspot.com/_vk3bkhlDpPg/TEkBN41xvhI/AAAAAAAAAI4/pj89JmE9pTE/s1600/cottonpolar.jpg

A za ty prachy?

(upravil Xhibit 21. 3. 2011 21:52)

Re: Výběr domácího kina

No když už tak jsem psal o "porovnani vytipovanych modelu co se tyce jejich prikonu a vahy". Nic o vybírání jen dle toho. Já mám jen zkušenost s tímto konktétním modelem a to ne dobrou. Projel jsem na něm polovinu ceny abych ho pak prodal.
Jen ve zkratce, nevím jak moc "dobré" čipy tam dávají, co na tom že má nepřeberné množství funkcí, většina je stejně k ničemu. Šum je velký problém tohoto přístroje, šumí stále, hlavně na digitálních vstupech. Filtrace 2x5.6G na celý přístroj, když je doporučováno 10G na 100W výkonu (zas nikdo nepsal o stovkách G, kde jen to ten MethMan bere? smile ) asi taky něco se zvukem udělá. Pro porovnání jiný AVR stejné kategorie co sem té doby měl má 2x12G na 5x100W. 2x10G u takovéto spotřebky už bych bral jako jakž takž hodnotu. Další věc, opravdu malý chladič = rychlý ventilátor, hurá - aspoň přehluší ten šum smile. A zvuk dle mého posouzení s mými místními vlivy - nejnižší basy chyběli, vyšší odhadem okolo 200Hz byly naopak zvýrazněné, výšky pod dekou. Dobré tak možná na malé regály které to stejně nezahrajou a kino. Je jasné že je to bídná spotřebka, zázraky nelze očekávát ale i v této kategorii budou rozhodně nalezitelné i lepší přístroje.

Re: Výběr domácího kina

Měl jsem za to, že je 7x140W, ale to jsou asi až novější modely. Je to jedno. Šum je spíš z DSP než z analogové části. S jakými reprosoustavami jsi to měl? Jakou měli citlivost?

Re: Výběr domácího kina

No je to už pár let zpět, myslím že měl psáno "jen" 7x100W. Tehdy jsem to měl na Magnátech Vector 77, někde uvádí citlivost 92dB, jinde jen 90dB, kde je pravda nevím. No a co si tak vzpomínám šuměl právě víc na digitálu, rušilo to stále. A kvůli dekodérům jsem ho právě koupil.
Předtím jsem měl technics SA-AX7, ten byl zvukově někde jinde, jenže měl jen prologic. No upgrade se nepovedl. Tehdy jsem měl ještě nějakého thomsona, typ už přesně nevím. Ten byl taky trochu jinde, měl vyšší filtraci, větší příkon, chladič jen pasiv na celou šířku skříně.. Prostě poctivější kus hardware. Papírově 5x100W. Měl daleko míň funkcí a horší vzhled, ale je to přeci o zvuku..
No každopádně ten picnek byl poslední AVR co jsem měl, díky němu jsem na ně zanevřel a vydal se jinou cestou. Dneska už mám úplně jiný aparát a jsem spokojen.
Našel jsem teď ještě foto jeho vnitřku smile , nelze si nevšimnou jaksi malých filtračních elytů a opravdu bídného chladiče z kusu plechu.. Mám ale obavu že dnešní spotřebka na tom bude ještě hůře, někam se musí vlézt náklady na ty všechny HDMI, USB apod.

http://pjotr.603.sweb.cz/vsx915.jpg

Re: Výběr domácího kina

Tak teď už se nedivím, že ten Pioneer hrál tak špatně. Banalita, že máš 4-ohmový reproduktory pověšený na 8-ohmový receiver ti zajisté neunikla. smile

Re: Výběr domácího kina

Ty repraky maji psane 4-8ohm, jsou to 3,5 pasma, basaky nehraji stejne frekvence, nebo jen cast, nevim uz presne. Tak ze 4ohm to neni, mozna klesa k nizsim fekvencim. Takto meli resenu vyhybku i nejake Quadraly. Urcite tomu pinckovi klesani k pripadne nizsi impedanci nevonelo, ale vsechny problemy to delat nemohlo. Nehraly s nim dobre ani regaly Q10, ty maji myslim impedanci vyssi. Nikoho presvedcovat nemusim, klidne si ty pioneery kupujte, me je to jedno, nejsem zadny prodejce jine konkurenční znacky smile.

Re: Výběr domácího kina

To bych nečekal u Pioneera VSX 915 na konci STK.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 23]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Výběr domácího kina

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£