Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » Zkušenosti s cd HK HD970

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [18]

Téma: Zkušenosti s cd HK HD970

Tohle téma jsem překopíroval z threadu "Na čem posloucháme", abych to tam nezasíral

fedor napsal:
Bobiku, jaké máš zkušenosti s cd HK HD970? Já teda moc dobré ne sad. Teď se ho právě pokouším reklamovat.
Zvuk má výborný, to je pravda, ale to je všechno. Mechanika (asi DVDéčková) má strašně vysoké otáčky, takže pokud není cd perfektně vyvážené, tak hlučí a vibruje. Třeba cd JAR - Main Kampfunk, které má vykrajovaný okraj se přehrávat nedá vůbec - je to rámus jak když zapneš ventilátor. Musel jsem si vypálit kopii, abych to mohl vůbec poslouchat.
Další věc je, že šíleně dlouho načítá. Zlatý starý dobrý Technics !
To všechno bych ještě skousnul, ale reklamuji ho proto, že některé cdéčka načítá špatně - seká se, hlásí error, někdy se chytne až třeba napotřetí, někdy vůbec sad.
Kdyby to bylo u vypálených cdr, tak si řeknu ...no budiž - je to blbě vypálený, - ale ty to čte normálně a u originálů (čistých, bez škrábanců, dokoce zcela nových) se to seká. Jsem zklamaný - u výrobku s cenou EISA za 9 tisíc jsem čekal větší kvalitu.
Reklamace zatím také neprobíhá bez problémů: minulý týden jsem to vezl (dle instrukcí v záručním listu k reklamaci do zběrného místa - prodejna Datart Megastore (mám to 40km). Včera mi volali, že si pro to mám přijet, a poslat si to sám (do Košic !!!), a že už ta dohoda mezi Datartem a DSI neplatí. Trochu mě uklidnili až když jsem volal do DSI, a tam mi řekli, že si pro to přijede svoz na mou adresu. Tak doufám, že to nakonec dobře dopadne.

check napsal:
Zboží reklamujeme tam, kde sme ho koupili, oni musí provést reklamaci. Když né podobrým, tak ČOI.

fedor napsal:
To máš sice pravdu, ale kupoval jsem to přes internet a tam je to trošku jinak než v kamenném obchodě. Zvlášť, když jsem si pšečetl obchodní podmínky onoho obchodu (http://www.hifipartner.cz/podminky.aspx) - "...V případě potřeby můžete záruku uplatňovat přímo v autorizovaném servisu. Veškeré nabízené zboží je oficiálně dovezeno do ČR, má platný záruční list a plný záruční servis v ČR. Zákazník nese náklady na dopravu reklamovaného zboží k prodávajícímu nebo do servisu.
Vzhledem k charakteru a specifikům prodeje zboží po internetu není prodávající schopen zaručit, že k poškození zásilek během přepravy nedojde..." - Dovedeš si představit, co by si ten přístroj zažil, kdybych ho posílal poštou (myslím, že na téma Česká pošta tady bylo celé vlákno)? Proto jsem ho dovezl osobně, přesně podle instrukcí v záručáku do Datart Megastore. jen podotýkám, že autorizovaný servis je v těch Košicích.
No nic, paní z DSI mě ubezpečila, že pro to ke mě přijede jejich přepravní služba, odveze to zdarma, a že s tím mají jen samé dobré zkušenosti hmm - tak jsem zvědav.

Thales napsal:
Co má firma v obchodních podmínkách je naprosto nezajímavé. Podstatněe je co říká zákon. A zákon říká že prodejce je povinen zboží vyreklamovat a dokonce musí uhradit náklady s reklamací spojené. To znamená že když jim to budeš posílat balíkem protože jsi třeba z daleka tak ti ten balík musí proplatit. Tedy pokud se něco nezměnilo. To že se to tak prakticky nečiní je věc jiná. Takto to bylo pár let nazpět ale nechce se mi to teď přesně hledat. S prodejem přes internet je to to samé - jediná změna oproti normálnímu prodeji pokud vím ježe se prodlužuje lhůta pro vrácení bez udání důvodu z týdne na dva týdny.
Pokud k tomu někdo něco má sem s tím

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Mne zatial frci jak ma... je sice pravda ze uz 2-krat (od tedy co ho mam) mi nenacitalo CD na prvy krat, ale az na druhy co neni az take strasne, ale je pravda ze na novej masinke by sa to stavat nemalo.
Fakt je ze ta mechanika je biednejsia. Vyrobca tam mohol dat aj nieco lepsie, aj za mierne zvysenu cenu. Myslim ze by si kazdy rad to malo priplatil za normalnu funkcost mechaniky, ale zase zvukovo je to za tu cenu asi naj volba... Zhrnul by som to asi tak co kus to original (ale nie v zvuku ale v mechanike).

Web

(upravil bobik 29. 10. 2007 10:42)

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Pri tomto CD treba vyskúšať viac CD-R ,a skúsiť ,ktoré tam beží normálne.Momentálne napalujem na VERBATIM a TDK. No Ja používam vačšinou len funkciu play na prehratie celého CD. Takže skúsenosti s blbnutím malé. zrejme bude pravda to čo píše polmo. Čo kus to originál.

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

S CD-R problém není - hrají bez problémů (pokud není vyloženě špatně vypálené, ale to potom nepřehraji ani jinde). Problém je, že to zlobí u originálních CDéček (perfektní stav, tzn. čisté a nepoškrábané, dokonce i některá fungl nové - črstvě vybalené z celofánu)!!! Reklamace je v běhu, tak jsem zvědav, jak to dopadne. Trochu se bojím, že mi řeknou, že to funguje a že s tím nic není sad. Je to taková závada/nezávada - projevuje se jen u některých CD (já jich objevil asi osm)

Web

(upravil Halen 29. 10. 2007 13:20)

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Namaj ty fungl novy origo CD implementovanou nejakou "ochranu" ?

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Presne toto isté robilo aj u nás na staručičkej veži watson. Vtedy bola nová a robila toto... Laser bol vadný.

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Halen:
Ochranu nemají - někdy se stane, že se chytnou napoprvé. Ve všech ostatních mechanikách hrají normálně (...a mám jich doma na odzkoušení dost - 4xPC, discman, CD player Technics, DVD player, micrověž...) 

kurpelm:
Taky mi to připadá jako závada laseru, mechaniky, možná firmware. U nového výrobku značky Harman Kardon mě to trochu zaráží sad

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Mně to moc nepřekvapuje, protože mechanika a optika je to, na čem se dnes v takových přístrojích šetří, k čemu jsou nadupaný převodníky a kvalitní operáky, když mechanika je s prominutím sračka, kolikrát horší než mechanika do PC ! Relativně dobře jsou na tom co se týká mechaniky stroje v kategorii 20k. Fedore neuraž se, ale je to stále běžná spotřebka sad

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Spotřebka to sice je, to já vím, ale přecejenom za 9 tisíc hmm, a nepřehraje to, co bez problémů přehrává každý plážák od vietnamců za tři stovky ?:mad:?. Jak to potom mohlo vyhrát cenu EISA (udílení téhle ceny je asi taky pěkný švindl), když do toho dávají takovéhle šmejdské mechaniky? Raději bych si dva, tři litry připlatil, vědět, že bude kvalitnější.

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Cenu EISA dneska dostane kde co, za tak krátkou chvíli, co to mají recenzenti k dispozici se moc nedají určit kvality těch strojů, ty vždy prověří až dlouhodobé zkušenosti uživatelů, těžko ti poradit jiný lepší stroj. V téhle cenové kategorii, je to všecho velice podobné. Spíš koukat po modelově starších strojích, které jsou již prověřené, celkem slušný a relativně ne-drahý kombajny dělá například Pioneer.

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Jarous "V téhle cenové kategorii, je to všecho velice podobné" -az na tento player, ktory je zvukoho omnoho dalej nez playere v tychto a aj omnoho vyssich cenach. Skoda len tej mechaniky...

Web

(upravil BV 31. 10. 2007 16:53)

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

polmo
Mal som bohužiaľ podobný problém, zlé načítanie a výpadky pri prehrávaní. Tiež som predpokladal vadnú mechaniku (laser), vzhľadom na záruku som to neriešil a objednal opravu v DSI (zastúpenie HK): Kuriér DHL to na druhý deň vyzdvihol, po piatich dňoch doviezol opravené nazad (všetko bezplatne). Celá oprava (podľa priloženého dokladu)- upgrade firmware.. Mechanika je tam skutočne pôvodná, nemenili ju. Zrejme sa "vloudila chybička". Výstupná kontrola asi nič moc, ale hrá to skutočne veľmi dobre (ak všetko funguje:-(.)

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Zvuk je opravdu skvělý (potvrzeno i kolegou "netopýrem" - porovnáváno s o třídu dražším Denonem), ale nesmíš to poslouchat potichu - leda že bys ho měl ve vedlejší cimře a kabely skrz zeď hmm, protože jinak uslyšíš i tu zkurvenou mechaniku.

Může mi někdo vysvětlit:
a) dávají se dnes do všech CD playerů DVD mechaniky?
b) proč vlastně musí mít mechanika na čtení CD tak velké točky?
c) ...a nešly by ty točky nějakým způsobem snížit?

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

fedor
Je to zaujímavé, ale upgradeom firmware sa znížila (výrazne) aj tá hlučnosť, zrejme to lepšie vedie laser a "necvrliká" to tak, predtým to tikalo ako staré hodiny.

(upravil polmo 31. 10. 2007 17:23)

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

BV: to je myslim ta lepsia sprava... a po upgrade firmware to uz poslucha?
fedor: to cvrlikanie bude asi len doprovodnym javom toho zleho nacitavania a celkovo zlej fukcnosti lasera, ktory ide aj pri prehravani nejak "nadoraz" a musi priostrovat atd...(mozno je to problem rovnaky ako mal BV) Ja som podobne hlucne prejavi nezpozoroval iba ak pri nacitani, ale potom ide relativne potichu a da sa pocuvat aj pri nizkych hlasitostiach. Skusim poskusat nejake tie CD a zameram sa na hlucnost, ci to nahodou nerobi aj mne na niektorych CD.

Edit: ...BV ma predbehol...

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

polmo
Číta aj staré poničené CD, pomerne rýchlo a hrá bez výpadkov. Ad hlučnosť: neviem ,ale to CD to prevzorkováva na 384kHz/24bit (DSP), zrejme to číta po nejakých blokoch do vyrovnávacej pamäti, možno to číta viackrát (korekcie chýb??), asi preto vyššie otáčky, aby to stíhal v reálnom čase.

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

BV:
Naplnils mě optimizmem smile - těším se, že mi to z těch Košic taky pošlou lepší než jsem to koupil.
Tím hlukem jsem nemyslel cvrlikání, ale spíš aerodynamický hluk při vysokých otáčkách a vibrace při ne uplně ideálně vycentrovaném disku. S tím ale bohužel nikdo nic nenadělá sad

Web

Re: Zkušenosti s cd HK HD970

Dnes se mi vrátil z Košic opravený (výměna mechaniky a SW). Zatím to vypadá dobře, všechna céda, u kterých se problém vyskytoval načítají normálně. Jen u hybridního HDCD Krausberry - "ERROR DISC → OPENING" :| - ale jen jednou (při dalších asi 10ti pokusech se to už neopakovalo ).
- Takže vcelku spokojenost. Hodnotím rychlost servisu a to že si pro to DPD přijela a zase mi to přivezla zdarma.

Web

Příspěvky [18]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » Zkušenosti s cd HK HD970

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£