Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení P307SW

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 21]

(upravil Tom 23. 5. 2008 10:48)

Téma: Ozvučení P307SW

Chtěl bych vás seznámit se svými záměry a nechat vás mi do toho kecat.
Takže jádro tvoří od Michala 5-tikanál Audison LR605XR napojený přes konvertor z orig autorádia s CD. K němu sub Hertz HS250 v 16l uzavřence. Do předních dveří jsem původně na rady Jarouše plánoval zbastlit DIY něco od Tangbandu, popř. Seasu, Beymy a tak, ale pro nedostatek času pro vlastní hraní si a otravování chytřejších, jsem se rozhodl pro sympatický Carpower Preset-1
http://www.monacor.cz/catalogue-product … ubKtg=1039
Pro využití pětikanálu bych ještě chtěl koaxiální repro do zadních dveří. Kdybych zůstal u Carpoweru, tak bych zvolil CRB-130VOX
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=318
U toho ale jen hádám. Pak se mi líbí Helix dark blue 5.1, ale ty zřejmě nevydrží 50W které by měl dát zesilovač.
http://www.ahifi.cz/reproduktory/helix- … e-5-1.html
Ostatní autohifi repro v týhle cenový kategorii beru jako loterii. V sortimentu se moc nevyznám. Hledám cenově dostupnou variantu co neudělá v instalaci ostudu.
Právě u stávajících origo repro je strašně znát rozdíl mezi 165mm kompy vpředu a 130mm koaxiály vzadu. Předky hrají "relativně" tak nějak, zadky ale jak když čundrák škrábe lžící o ešus. Proto bych nechtěl dávat dozadu nic drahého a investici posunout spíš k předkům.
Po instalaci měničů se samozřejmě chystám vyhodit konvertor a pořídit autorádio Alpine (předběžně CDE-9882RI) nebo Pioneer (předběžně DEH-P6000UB) U výběru jsem hledal 2x RCA výstup a USB vstup. Zatím vede značka pioneer vzhledem k tomu, že do něj můžu dát přes redukce od Stualarmu origo ovládání pod volantem, u Alpine to asi nejde. O údaje z rádia do orig displeje na palubce určitě přijdu, to se dá udělat jen u Sony.
Tak kdybysee měli nějaký názory, nápady, připomínky, byl bych rád.

Re: Ozvučení P307SW

Zustan u toho, ze do predu a zadu das veci ze stejne rady. To je relativne osvedcena vec a funguje to.  Dark Blue se neboj, 50W zesilovac je akorat temer pro vsechny kompa i koaxy co se vyrabi a je tim Audisonem hnal 50W predky i tovarnu vazdu a dostavaly na frak a jsou v poradku. Mas sub, tak se o zatizitelnost v podstate nemusis starat, audison na vyskach zadny bordel nepousti.

Re: Ozvučení P307SW

Jestli jsem si vybral dopředu Preset-1, žádný koaxiál 130mm stejné řady není. Zbývá tam dát něco jiného. A to, jestli tam dám koax od Carpoweru nebo od Helixe nesplňuje tvou radu. Předpokládám, že ten Carpower není zvukově tomu Presetu o nic blíž než Helix (doporučovaný pro svůj neutrální projev).
To je ta podmínka tak znát, když tovární osazení "stejné řady" hraje vepředu daleko "líp"? Můžu vidět analogii ve svém domácím kině, kde mám stereo Seas, efekty TVM? Tam ten rozdíl slyším. Jednak na výškách a jednak vinou menších TVM propad na basech, kdy ještě nejede sub (naladěný na Seasy), ale oni už nezvládají.

Re: Ozvučení P307SW

Vychazim zejmena z toho, co jsem mel v 206. Tovarni ozvuceni predku stalo za starou belu. Ale spis horsi nez kvalita menicu je provedeni vnitrku tech dveri. 307 na tom bude asi lip, ale zvlast verzi SW jsem rozebranou nevidel, musel bych videt fotky.
SEAS je zase trosku jinde, nez tebou zamyslene komponenty. Ja rozdil vymeny tovarny za helix slysel velmi zretelne. I kdyz byly nejdriv jenom pres radio.

Re: Ozvučení P307SW

Doufám, že zřetelně uslyším změnu oproti origo měničům s plastovými koši smile
Dveře SW se od ostatních myslím neliší, tapec je připevněn pár plastovýmí čudlíky. Repro je přiděláno k tapecu. Basy ze dveří cítím pouze v podobě vibrací do loktu položeného na madle dveří.
Lidi dveře tlumí dvojím způsobem. 1) tlumícím materiálem zpevní tapec a vnitřní plech (u něj uzavřou všechny otvory), repro namontujou zase do tapecu. Vznikne jim tak ozvučnice mezi tapecem a vnitřním plechem. Nebo varianta 2) vytlumí se vnitřní strana vnějšího plechu a vnitřní plech se uzavře. Repro se připevní distančními kroužky k vnitřnímu plechu, u něj dojde i na stříhání plechu v místech měničů. Ozvučnice se tedy vytvoří mezi vnějším a vnitřním plechem. Tahle varianta je náročnější, ale myslím daleko lepší.

Re: Ozvučení P307SW

Souhlas. Repro ma byt na tom pevnejsim a to tapec neni. Ja v 206 mel takovej plastovej kundus a na nem repro, ale cele to bylo pridelane na ramu dveri. Byl tam i prostor pro pripadnou ozvucnci, ktery by nemusel zasahovat do kapsy, jak je to popularni.

(upravil Whisky 26. 5. 2008 9:08)

Re: Ozvučení P307SW

Repro chytnute na tapec, to bys musel udelat ozvucnici z odkladaci schranky a stejne tlumit a zadelat diry v plechu. Jednodussi a lepsi je podle me, vyriznout distancky a pridelat na plech. Diry zadelat sikadampem - ja mam pres velkou diru v paskach 4x vrstvu a bohate staci. Zadny tlaky tam nejsou, protoze predky mam oriznuty a k velkejm vibracim nedochazi. Ja u svyho jsem teda plech nestrihal, ale rezal primocarkou - uplne v pohode! Je to vic prace, ale tlumeni je treba udelat. Jinak tapec mam zpevneny dvema vrstvama braxe.
Podle me je zbytecny se jebat s dorbordama, nebo jak se tomu rika...mraky info najdes na autohifiklubu.cz

Re: Ozvučení P307SW

Tu první variantu zrealizovali třeba tady:
http://www.destiny.cz/web_muzika_peugeot307/
Ale shodneme se - jak říkáte - i mě se líbí víc upevnit repro k plechu.

Re: Ozvučení P307SW

Whisky, jak jsi potom ten upraveny plech povrchove upravil proti korozi?

Re: Ozvučení P307SW

P 307. Akorat ten "tunel" je prilis dlouhy, spis bych sel cestou upraveni - snizeni tapecu.

http://www.fortissimo.magix.net/userweb … 6654A0743B

Re: Ozvučení P307SW

To IMHO vubec nevadi, zase takove SQ ambice tu nejsou a pokud se nebude uzavirat plechova cast dveri do jakobyozvucnice, muze ten "tunel" byt klidne deravy. Pevnost MDF to dovoluje.

Re: Ozvučení P307SW

pokud se nebude uzavirat vnitrni plech, v pripade chyceni stredobasu v tomuto plechu, nebo delat samostatna ozvucnice pro stredobas, je IMHO blbost se s tim vubec nejak srat a davat do toho nejaky penize.

Re: Ozvučení P307SW

Coz je na druhou stranu taky z casti pravda. Kazdopadne "podeprit" to tam tak, aby to repro nebylo ciste jenom na tapecu je dycky plus.

Re: Ozvučení P307SW

Ale já plánuju právě uzavřít vnitřní plech. A ozvučnici vytvořit mezi vnějším a vnitřním plechem. Viz příspěvek č. 5, varianta 2)

(upravil Whisky 26. 5. 2008 12:08)

Re: Ozvučení P307SW

Michal: zamazal jsem to braxem....jedinej pruser co nastal je, ze mi nejaky piliny napadaly dovnitr....ty jsem teda vysal co to slo, ale obcas mi z kanalku kdyz prsi vytece rezava vodicka, jak reznou ty piliny sad doufam ze neprorezne plech!  v lete to asi zkontroluju.


jo ten vibraflex nize vypada good, ale tak na kufr a vnitrni plech. Diry bych delal sikadampem, ktery ma alu folii.

(upravil Zbynek750 26. 5. 2008 13:13)

Re: Ozvučení P307SW

Milan Rychtr ma "akci", zavadi novy tlumici material. Kdyz to vezmes od nej, posle k tomu 4 desky ( viz. http://old.autohificlub.cz/forum/7/8823 … +problem/0 ), coz ti usetri znacnou cast penez. Na diry plech, laminat

Ten SW jsi uz koupil? Osobne bych se na nej vyprd (stejne jako na zadni menice) a zkusil Focal 27V1, pripadne z levnejsich uDimension JR 1004.

Re: Ozvučení P307SW

Jestli to bylo na mě, sub mám. Řeším čistě osazení předních a zadních dveří, adekvátně k zesilovači.
Ta akce Milana Rychtra skončila 15.5.

Re: Ozvučení P307SW

Predni udelej co nejlip!!! a jesi resis zadni dvere, tak tam dej klidne levny koaxy od dexonu...ale kdyz mermomoci, tak aspon stejny jak dopredu. podle me je to ale zbytecnost.

(upravil Zbynek750 26. 5. 2008 13:58)

Re: Ozvučení P307SW

akce pokracuje do 30.6.

Re: Ozvučení P307SW

Jéé, tady někdo (Tom) řeší stejný problém jako já smile
Zatím sem řešil pouze výměnu předních továrních za bumcinky od Hertzu - tzn. repráky chycené to tapecu.
viz http://tomas-tnt.webz.cz/start.php?stra … i_kompa307

Další krok byly ovály do nového MDF plata (chtěl jsem posílit basy a nechtěl sem přijít o kufr). Dneska bych to asi řešil jinak, ale kus práce bylo uděláno a hraje to líp než předtím. Nakléopení oválů v platu tedy podle mě smysl má.
http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=3008&p=3

V dalším kroku sem se chystal na zpevnění a vytlumení tapeců - pokud by se to povedlo tak, jak na následujících odkazech, tak si myslím, že by to mělo smysl.- slušně odvedená práce na felicii.
http://www.tappaja.com/autohifi/soucasnost/index.htm

Upevňovat repráky přímo do plechu dveří před MDF podložku je ideální varianta, ale je to dost náročné - navíc je mi proti srsti řezat do plechů (viz komentáře o rezavění výše)

odkazy
http://www.go4sound.sk/galeria.php?kat=6&id=154
http://www.destiny.cz/web_muzika_peugeot307/

Jinak už sem to předčasem řešil v peugeot-clubu, ale uvízlo to v mrtvém bodě, protože teď na pitchovinky není čas sad
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt … ?tid=31412

Web

Příspěvky [1 až 20 z 21]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení P307SW

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£