(upravil dokken 28. 5. 2007 1:44)

Téma: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

O tomhle zesiku na netu kolujou nadšený pověsti.Za ty prachy bych to chtěl zkusit.Páč jsem ted mimo dlouhodobě mimo republiku,majíce s sebou jen mp3 Iaudio U3 a portypro,mám absťák po muzice kvalitně přes bedny.Napadlo mě krmit tímhle pidizesem nějaký hoodně citlivý boxy.ARZ 6604 se mi na to zdá optimální.Něco jsem našel na polskejch stránkách,ale kysna je moc komplikovaná.Stačila by kvádr,jen nevím kolik litrů.Navíc by bylo ideální zes nacpat přímo do kysny a udělat z nich aktivní.Zatím to zkusím na starý bedny Technicsy který jsem našel u popelnice :-)Bohužel zesík nejde zmůstkovat.Ve světě ted je móda dělat různý dokovací centra zejmena pro Ipody a tohle se mi zdá velice sympatický řešní k jakýmukoli slušnýmu flashovýmu mp3 přehrávači.Navíc zcela nehorázně laciné jsou výsledné pořizovací náklady.2*ARZ4604=500,-,Sonic Impact T amp stoji u nas v kompletu s rozkladacima bednama 1400,-,sólo na e bayi v přepočtu směšných 750,-,zdroj 12V/1A kolem 300,-.dohromady za 1550-2200,-. tady jsou linky na Sonic Impact T:

http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc … PrmaId=178
http://www.si5.com/products.php?cID=42

tuning
http://members.tripod.com/talkgarden/so … t_5066.htm
http://www.tnt-audio.com/ampli/t-amp_e.html

Technicsy:
http://img185.imageshack.us/img185/6715 … 900uq5.jpg
tak co tomu říkáte?:-)

PS  akorát nevím do jaký sekce mám tenhle příspěvek dát,kdyžtak ať to admine přesuň dle libosti...

(upravil Thales 28. 5. 2007 21:47)

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Asi tak. Ale chce to nějaký vícepásmový ekvalizér protože ARZ je na středních kmitočtech dost uřvané. Já to řešil pasivním filtrem. A nějakou dobu se rozehrává - zpočátku moc nehraje - je to jako tlampač tak se nelekej. ARZ také může pracovat v otevřené ozvučnici když se to moc nehulí. Má pak vzdušnější projev a víc basů. Záleží co posloucháš. Já bych ho do zavřenky nedával.

Ten zesík má kamarád. Testovali jsme ho v práci právě na ARZ6604 a pak u mě doma na mých ARS850 protože ty bedýnky co se k tomu dodávají jsou úplně na hovno. Na to co to je hraje celkem slušně jen nemá moc páru na basech ale to se na těchto repro nepozná.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Ta uřvanost na určitech spektrech se dá řešit RLC článkem,to vím,ale výpočtům já nehovím.Kdyžtak mi napiš popis toho pasivního článku,jestli můžeš.Pak by to šlo taky "poladit"ekvalizérem přímo v přehrávači.Je to sice trochu "fuj",ale vzhledem co od toho chci by to stačilo.Spíš mi jde teď o ten zesík.Na netu se prodává sólo,ale ty NXT stano-bedny v emgetonský verzi můžou bejt taky zajímavý...třeba k PC.Až bude zes u mě,hodím sem dojmy.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Schema toho kompenzačního členu a filtru který to celkově trochu srovná najdeš v níže uvedeném threadu kdyby si se podíval. Zítra večer budu mít i fotky. Bohužel se tím trochu vytrácí ta jednoduchost protože v tom filtru je součástek jak v normální výhybce pro dvoupásmo yikes/ Ještě že jsem si ty cívky navinul sám jinak by to pěkně vlezlo do peněz. Koukal jsem že taková cívka v GESu stojí 70Kč a v PS electronic je mají ve výprodeji asi za 55Kč ale jsou ze slabšího drátu jestli si to správně pamatuju.

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=217

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

supeer  jsi hodnej  normálně mel fullrange nikdy nezajímalo,ale vyprovokoval mě ten Sonic Impact.Prolejzám různý cizí fóra a čtu si o digitálních zesilovačích a začínám se utvrzovat v tom,že to je ta další cesta.Tímhle pidizesem to chci testnout,výkon musí lízt do něčeho citlivýho a jednoduchýho.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Foto filtru a DPS nyní ve druhém threadu.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Podobna vec mi hra pri PC: Sonic Impact a ARZ6608. Ak mas miesto na velku bednu tak sa da urobit jednoducha linearna horna (alias TQWT, TL alebo BIB) ktora ma solidny bas od 40Hz. Rozmery v-s-h = 122x36x50cm Navrhovane aby jedna bedna vysla akurat z jednej 18mm dosky 125x250cm alebo 122x244cm (preglejka je lepsia ale bedna vyjde x-nasobok ceny repra smile ). Ak zaujem zaslem schema
V.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

napiš mi jak hraje ten zesík,to mě zajímá víc.

Re: ARZ 6604 fullrange box + Sonic Impact T amp

Zos hraje hodne dobre, ale treba k nemu citlive repro : s Magneplanarama MMG to nehraje, s Fostexem FE207e a Supravoxem 215 Sig Bicone supr, s monacorem SPH-60X v cheap trick take. Je treba zamenit vstupny kondenzator za kvalitnejsi a hlavne vasci a pridat poradny zdroj. Da sa aj dalej tunit - na nete je dost info. Ja som ho zaplatil myslim 35$/kus par rokov dozadu. Za tu cenu nie je o com rozmyslat. S tou hornovou bednou co som spominal a arz6608 dokaze poriadne zatriast miestnostou