Téma: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Ahoj,
ted kdyz uz mate doma levne reproduktory z USA rozhodl jsem se dat vam moznost pridat se ke mne a Czech_Chuckovy a prijit tak levne k profi deskam na zesilovac Symasym. Pokud nekdo nevi o co jde a chce vedet vice, tak se to docte na:

1) http://www.lf-pro.net/mbittner/Sym5_Web … asym5.html (oficialni stranka Michaela Bittnera)
2) http://web.telecom.cz/macura/symasym.html (uprava p. Macury)
3) http://www.diyaudio.com/forums/showthre … highlight=  (hodne dlouhy thread o symasym!)

cena pod 150kc / 1kus (vysledna se bude odvijet od zajmu)
Technologie: Dvouvrstva, 105u/105u platovani, galvanicke zlaceni misto HALu, nepajiva maska, 1x potisk

obrazek:
http://phoenix.inf.upol.cz/~kyselym/img/symasym/czech_chuck_symasym_small.jpg

Deska je verze 5.3 a je Czech_Chuckem upravena(standardni rozmery kondu, zaoblene cesty, optimalizace pro doubleside)

Tahle akce bude probihat tak ze mate cas se rozhodnout jestli mate zajem do 22.6.(patek). v sobotu (tj.23.6.) vse spocitam a rozeslu emaily s informacemi k platbe. Pote bude cas do 29.6. aby jste penize ke me dostali, jak je mi jedno ale preferoval bych penize na ucet. Pokud mi prijdou nejake penize po 29.6. nebudu nato brat ohled. Casu je nato dost takze si to dobre rozmyslete a zaridte. Muze se stat ze nekteri nezaplati a cena za desky bude jina, ale nepredpokladam ze nejak dramaticky takze v cene bude jista rezerva(sam jeste nevim kolik) a pokud by zbylo dost nato abych to posilal tak vam to prijde v balicku s deskama.

zavazne obednavky mi posilejte na email, tady na foru by v tom byl binec.

pzn. nakonec: Deska neobsahuje zdroj. Pokud by byl zajem bylo by mozne udelat i hromadny nakup soucastek takze by to zase vyslo levnejc (hruby odhad ceny na stereo symasym bez nejake slevy vyjde asi na 850kc) Vyroba bude trvat asi 3-4tydny od data zadani. Jo a malem bych zapomel! Teto akce se muzete zucastnit jen pokud planujete vyuziti desek pro vlastni osobni potrebu. Symasym je open project a chcem aby i zustal. Takze zadne prizivovani se pokud nato uz nekdo myslel!

a uplne na zaver bych dodal ze by asi slo se pridat i k hromadne vyrobe traf ale tam uz by jste se museli prizpusobit...

(upravil Frank 29. 5. 2007 22:44)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Nešlo by trošku učesat ty nápisy? Kdyť to je nechuť...

Zájem bych asi měl, ale přijde mi to fakt hnusný, to radši uplně bez potisku.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Napisy vzal cert, me zarazi ta cena, to bude fakt jen 150/ks? To by chtelo vyzkouset aktivni bedny ...

(upravil bastl 30. 5. 2007 7:12)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

co tam je ve finále za tranzistory?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

V ceně není vývoj, tohle je pouze výroba DPS, to nejde srovnávat třeba s DPA. Taky je to v podstatě mrňavá destička, na obyčejném materiálu by stála dvacku...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Jen mě zaráží že nabízíš desky pro verzi 5.3 a popisy jsi hodil na verzi 5.2. Jedná so tu verzi: http://www.lf-pro.net/mbittner/Sym5_Web … ym5_3.html ?
Když jste tu desku upravili a optimalizovali, jak se to projeví na kompenzacích?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

bersoft: Proto to Kyselym dela. Jde do aktivu. Ja uz pro sebe desky mam. Ale musim si jeste par desek pribrat. Mel jsem totiz delsi dobu osazenej stereo par a prisel kamarad abych mu to pujcil ze to chce vyzkouset a pak mi to vrati. Rikam si proc ne... ta potvora uz mi donesla jen penize za material.

bastl: Ja tam mel Toshiby a budu je brat zas. Jinak pokud ma nekdo zalusk na motoroly nebo sankeny...

PavelTI: Co Te zarazi? Jsou to homepage Symasymu odkud je odkaz primo na verzi 5.3. Tato ma pouze optimalizovany layout. Nedoslo k vetsim zmenam az na to ze je mozne snizit vstupni citlivost coz se muze hodit. Jak by se uprava modulu soucastek a rozsireni cest na TOP vrstve melo projevit na kompenzacich?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Marku, myslím, že neděláš dobře.

Web

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

škoda, že už mam objednané SPV100ky ale za ten mesieac a za tu cenu ešte porozmýšľam...

(upravil dawsoo 30. 5. 2007 13:25)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Symasym vřele doporučuju mam postavený 4 modulky (s Toshibama) jen se musím dokopat na mechaniku.... měl jsem požičanej od Pistoleho výkonově naboostovanej upravenej kus variaci s MT200 sankeny na jiným PCB s rozkmitem v pouzdrech TO126,kde se jemně změnili kompenzace a zvukově to bylo opravdu parádní....bez kmitání je to stabilní odladěná konstrukce za stopáďo DPS od Karla není lepší volby v DIY zesíkách...


Edit. Určo beru 4ks ty svý mam na klasice 70um od kohouta...


Michal: Dvacku asi ne ale spíš 54kč, takže za stopade je tahle profi prakticky zadara

Není co dodávat...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

to Michal: já to nesrovnávám s DPA, jen mě zarazilo, že deska je dvouvrstvá, 105um, potisk a ještě zlacení, já nevěděl že je to tak levný ... jistě, hodně dělá větší série

to Kyselym: s tím kompletováním součástek bych se na to vyprd, co zkusit překecat Sinclaira aby to zařadil do nabídky podobně jako LeachSet?

jinak beru 4 kousky, zaplatím klidně hned a pak případný doplatek.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

SymaSym - nejlepší DIY volba? Jaký je v porovnání s LEACHEM?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Nejlepší asi ne, krám jeden...

(upravil bersoft 30. 5. 2007 20:04)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Leach má tuším vyšší výkon, mě na něm ale strašně odrazují ty koncové trandy na chladiči propojené s deskou dráty.

Jinak aktivní třípásmo 2x symasim + spv250 na kanál se mi líbí čím dál víc smile

Vzpomněl jsem si na jednu věc, co se mi na Symasimu nelíbila, a sice absence ochran proti ss nap. na výstupu, nestálo by za úvahu to do plánované DPS doplnit? Já si to kdysi dělal s ochranami z PA03, ale moc mi to nešlo...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Pistole něco kutí...

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

2bersoft - nf zesilovače 4.díl- Vojtěch Voráček, taková variace na Leach - včetně verze s tranzistory ThermalTrak(nadesce) + pár dalších drobností
stojí to 150kč, schémata,obrazce dps,návod.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Jaromi: Co jsem slysel o Leach.. prej dost bastl. Mas nejaky mereni? Chces-li srovnani co kdybys dodal parametry Leach-e?

proboha lidi! Ochrany proti ss napeti na vystupu jsem jeste nevidel na zadne desce KONCOVEHO stupne. Budte trosku realni. Sam vim jak je to prijemne kdyz se do vlakna zapoji zasiraci. Ozyvejte se prosim Markovi lidi co mate zajem a nechte vlakno ciste. Diky.

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Proč sou ze strany kde se budou pájet součástky odkryté cesty?

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Czech_Cuck: tak to jsi toho viděl málo. Podívej se na Aldax řady 100 a 250.

(upravil sinclair 31. 5. 2007 17:23)

Re: Hromadna vyroba DPS na Symasym

Chucku, mrkni se na stránky Aldaxu. Kromě nejslabšího "pionýrského" 50W modelu máme ss ochrany+zpožděné+tepelku na každém konci. Naopak, u slušných DIY výrobků to JE běžná věc, mě naopak zaráží to, že se do toho všichni s vervou pustili a přitom s tím budou napájet reproduktory za X tisíc, či spíše desítek tisíc korun. Které Vám takovýto konec při nahodilé poruše /stačí i stuďák, každý bastlíř neumí letovat jako já po 35 letech/ bez ladu a skladu odpráskne. Už jsem to vysvětloval Markovi Kyselému a zdálo se mi, že to pochopil.
Přestože máme na aldaxovských modulech všechno mnohokrát předimenzováno, tuplováno a používáme zcela zásadně -asi jako poslední mohykáni- značkový materiál, nikdy bych si nedovolil pustit do světa zesilovač nad oněch zmíněných 40-50W, který NEMÁ ochranu proti ss na výstupu.
Rád bych se vyhnul srovnávání s Aldaxem, aby mě někdo nenařknul, že si tady nadržuju a dělám reklamu.
Ale měli byste o oné ochraně velmi vážně uvažovat a také o tom, zda zůstane ta destička se SymaSymem tak malá a levná i v momentu, kdy zjistíte, že :

Je třeba navrhnout desku a dokoupit 25-35A usměrňovač, několik slušných /a drahých/ elektrolytů a také oddělený modul ss ochrany, protože jak jsem viděl, je to finál a na desku by už stejně ochrana nevešla.

Doporučuju také velmi vážně uvažovat nad tím, jestli vůbec někomu stojí za to, takhle až na dřeň očesaným zesilovačem zničit výsledek třeba půlroční práce na bednách a přijít o nemalé částky navíc.

Edit: na tu Tvoji poslední repliku bych, Chucku, dokázal odpovědět i jinak. Ale zatím jsem v klidu, protože vím, že o zesilovačích víš asi tolik, co porodní bába o turbínách.

A ještě pro pochybovače dodám, že ochranu proti DC na výstupu má na své desce bez výjimky každý profesionální zesilovač, drtivá většina poloprofesionálních a také velká většina tzv. home-hifi zesilovačů a receiverů.
Výrobce tím zcela prozaicky chrání jednak sebe a jednak majetek uživatele.

Bez ochran zůstávají jen ty nejlevnější a nejhorší sračky, kde to výrobce se zákazníkem nemyslí vážně /spíše na něj sere/ a kde by ochrana zvedla cenu proti rovněž nechráněnému a podobnému konkurenčnímu výrobku ze stejné šmejdovské kategorie na úroveň neprodejnosti.

Popřípadě jsou bez ochran i diy výrobky, které se tím stávají nebezpečnými jednak samy sobě, jednak svému okolí. Připočteme-li k tomu ještě způsob práce mladého, nepříliš zkušeného amatéra, je prakticky průser už na cestě.
Připojovat k takovému zesilovači lze jen soustavu, jejíž hodnota je jen o pár stokorun vyšší, než pořizovací cena celého dotyčného zesilovače a i pak jsou shořelé reproduktory vcelku zbytečná starost navíc.

Web