(upravil sinclair 23. 2. 2008 8:10)

Téma: Bedýnky k mp3

Našel jsem při úklidu dvě dřevěné, asi litrové bedýnky, původně satelity od nějakého levnějšího DK. Byly kupodivu v pořádku a příjemně hrály /koaxiální dvoupásmo 100mm středobas+20mm kalota/, tak jsem se rozhodl, že do nich utopím můstkové moduly s TDA2005, co se mi furt válely po dílně. Jak to nakonec dopadlo smile hlavně schématicky, je vidět tady:

http://sweb.cz/servisdok/PCzes.doc

Samotný můstkový modul s 2005 má citlivost na plný výkon asi 35mV. Bylo mi líto zabít zbytek z mp3ky ve sprostém odporovém děliči, tak to skončilo vpředu tak, jak to skončilo smile A když už byl po ruce tandemák 5k s odbočkou, tož proč ne loudness... smile
To dolní zapojení tam není omylem, je to 18V stabilizátor, abych z těch 2005 vytřískal naprosté maximum:-) Drží jak hluchej dveře, po vybuzení obou modulů sinusem 1kHz spadne napětí 18V jen o cca 100mV.
Stabilizátor a ještě k tomu diskrétní je luxus, já vím. Ale je úplně zadarmo, jsou tam defacto odpadové krámy /KD501, KU611 mimo katalogové parametry, hlavně Ucemax, dvě staré KC147 apod./.
Hraje to až neskutečně dobře.
Pokud někoho zarazí to DF, tak si buďte jisti, že mě zarazilo taky. Ale je třeba si uvědomit, že moduly jsou napájené z poměrně tvrdého stáblu, ve výstupní cestě není nic, co by připomínalo elyt a ani tlumivky, jen dva kusy široké fólie.
Nicméně to samozřejmě má všecky nectnosti asymetricky napájených konců. Ovšem bugr to umí dělat takovej, že to jezdí po stole a přitom to hraje furt čistě:-)
Trafo je v oddělené krabičce, je to nějaký origoš Panasonic 230/22V 5A určený původně na krmení nějaké telekomunikační techniky.

Web

Re: Bedýnky k mp3

jako moc pekny ale proc??? to jsi se rypal v zadku zes nemel co delat?  na TDA 2005 je pomalu skoda delat tistak big_smile

Re: Bedýnky k mp3

A šla by nějaká fotka? Sme zvědaví smile

(upravil sinclair 11. 6. 2007 16:10)

Re: Bedýnky k mp3

Nic vidět, vpředu černá hadra, jsou to černé kostky, zezadu jen kouká kus žebra...dal jsem to sem víceméně jen jako srandu, kam až lze s TDA2005 zajít smile))Všecko to bylo po ruce a zdarma...
Ty korekce a loudness jsou ale výborné, daly by se aplikovat i jinde. Stejný korektor, jen na ještě nižší impedanci a s přesnějšími součástkami je v modulu PreLem.

Web

Re: Bedýnky k mp3

Teď na to koukám trošku podrobněji... DF=160/1kHz/16W, to je na TDA2005 nějak moc, ne? Když jsem z TDA2005 živil sub, plandal jak vlajka na hradě..

Web

Re: Bedýnky k mp3

Bobře, pění mi krev. Ty neumíš číst? DF a chování nesymetricky napájených zesilovačů jsou dvě zcela rozdílné věci. Chápeš z toho aspoň něco, nebo chceš pomoct?

Web

(upravil Karlos 26. 6. 2007 20:23)

Re: Bedýnky k mp3

Teď sem se zakoukal, a možná sem našel jednu věc co mám spolčnou ze sinclairem. Písmo lol ale na totálku stejné.
(ale schématka kreslíš lepšejic)

Re: Bedýnky k mp3

Píšu tak už od základky, kde jsem s tím měl obrovské problémy..

Web

Re: Bedýnky k mp3

Jo přesně tak, hlavně problémy občas poznat c od e atd. píšu jak mi moje levá ruka psací narostla smile Ale mnozí píšou hůře....

Re: Bedýnky k mp3

OT: myslim že píšu taky dost podobně. sorry za ot smile

Re: Bedýnky k mp3

Leoši koukák,že je v tobě pořád kus "bastlíře smile a to je dobře......
Jen tak se zeptám:
byli někdy na "trhu MDA2005? nebo zůstali pouze na papíře a co MDA2040? Nikdy jsem je neviděl......

Web

Re: Bedýnky k mp3

MDA2005 sem měl v ruce, akorát s tím že sem šel do obchodu že chcu TDA a oni mi narvali MDAčka . .

Re: Bedýnky k mp3

Mám je doma všecky tři, MDA2005M, MDA2005S i MDA2040. Emko bylo tříděné na "středové" napětí kvůli malému ofsetu v můstkovém zapojení, esko je pro normální stereo a MDA2040 je malý zázrak. Podle mě je vevnitř čip minimálně z TDA2050. Dávají bez začervenání třicet wattů.
V roce 1993 byly v Uh.Brodě za pětikačku a každý se nad nima ošklíbal...

Ondro, to je základ, občas si něco udělat "jen tak", pro radost. Narve to do Tebe tolik pozitivních emocí, že s tím pak já konkrétně vystačím nejmíň na 14dní servisu žlutejch sraček...

Web

(upravil ondra Ch 27. 6. 2007 12:32)

Re: Bedýnky k mp3

O TDA2040 se zmiňuje pan Punčochář v knižce OZ v elektronice,myslel jsem ,že se jich vyrobilo jen pár kousků...Zkusím ješte Denkl jestli tam nějaké nemá smile)
Naprosto chápu,že je občas potřeba si něco vyrobit jen tak pro radost....

Web

Re: Bedýnky k mp3

Jak píšeš o tom Eltosu v Brodě, v Brně v Klenotech u Zelňáku měli zase krátce po revoluci u pokladny krabici s A2005m po 9 korunách československých a taky nějak moc na odbyt nešly. A já jsem tenkrát udělal chybu, že jsem vzal jenom 3. Ale přiznám se, že MDA2040 vidím poprvé v životě až teď na svém monitoru od Tebe, Sinclaire.

Re: Bedýnky k mp3

Já na to písmo koukal hnedka od začátku že je podobné (skoro bych řekl až stejné) i mému smile Jenom ty číslovky mají trochu jiné proporce. Ale to je asi tím že jsem se jednu dobu dost aktivně zabýval grafologií tak písmo zkoumám vždycky smile Obecně takto ale často píší lidé technicky smýšlející.

P.S.
A také jsem s tím měl problémy na základce - psacím jsem psal jako dobytek a ještě ke všemu pomalu. tak jsem začal psát takto což je rychlejší a přehlednější. Bohužel mě kvůli tomu buzerovali.

(upravil sinclair 27. 6. 2007 20:33)

Re: Bedýnky k mp3

Já takto umím psát rychleji, než ledaskdo klasickým psacím písmem.
A co na můj rukopis říká grafolog? smile

Mám tu i onačejší poklady od Tesly, třeba 2N3055 Tesla /je na fotkách na swebu-servisdoku/, KD237-238, diody KY938, BC308-238 z Piešťan a podobně, to jen tak v rychlosti, co jsem si vzpomněl. Po r. 1990 se vyráběly v Tesle věci, na které i já občas čumím jak vejr.

Web

Re: Bedýnky k mp3

>Sinclair

I já píšu takto mnohem rychleji než psacím. Psacím to je jak od dítěte smile Na rozbor bych musel mít mnohem větší vzorek abych mohl něco čuchat smile Pravda, i malý vzozek (třeba podpis - podpis je vůbec zajímavá záležitost) leccos napoví ale ne natolik aby se to dalo zveřejňovat. Navíc jsem amatér, dělám to pro sebe protože mě to baví (a už párkrát se mi to šiklo na koho si mám dát pozor i když se tváří přívětivě).

Re: Bedýnky k mp3

Tak to máš dobrý-já se skoro nikdy a na nikoho netvářím přívětivě smile

Web

Re: Bedýnky k mp3

S tímhle písmem jsem měl problémy u maturitní slohovky - musel jsem se kvůli úče na ty dvě hodiny znovu naučit psác psace. Bylo to jako od prvňáčka, takže jsem se vrátil ke "svému", podle Thalese technickému písmu. Jenom teda mnohem méně úhlednému... smile