Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

zdravim vas chcel by som sa opytat ,idem robit rocnikovu pracu a chcel by som robit aktivny subwoofer do auta nieco medzi 150 - 200 W ak ma niekto hodil by sem schemu...atd???diked

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Za prve. Vykon nieje podstatny.
Za druhe. Do akeho Auta.
Za tretie. Chces tlaky alebo basy pevne a tvrde ?
Za stvrte. Aktivny sub do auta je hovadina. Pouzi sub a k nemu autozosik.
Za piate. Cena ?

Web

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Za prve - vykon podstatny je smile
Za stvrte - Chce to robiť na maturu, neverím že bude robiť študent elektra autozosík. Skončí to pri TA1562Q

Web

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Pedro ty si si poplietol odpoveď s inou témou?
Schému ti sem asi nikto nehodí a ak aj áno, tak to nezvládneš postaviť, nehovoriac o nákladoch. Skončí to maximálne tak, ako hovorí màtvy muž.

(upravil little 23. 10. 2009 1:28)

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Výkon podstatný není a jestli bude mrtvola tvrdit opak, tak mu na ten jeho TDA1562Q napojím subwoofer s potuněnou Beymou SM112N a pustim to na plný koule.

Na autozesík se vykašli, nebo když už, tak ten TDA1562Q taky vyhoví. Těch 50W do zátěže to dodá a co tak zběžně psal sinclair tak má i slušné elektrické parametry, především DF okolo 300. Navíc je zapojení s ním dost jednoduchý a vcelku to i hraje, obzvlášť, když to napojíš na citlivýho profíka.

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Verím, že mi 50W a SM112ka utrhne gule. smile

Web

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

50W pro sub do auta /ale i domů/ je naprosto zoufale málo. Je třeba si uvědomit, že subbasové reproduktory /a zvlášť ty horší a noname/ mají na dolním konci pásma charakteristickou citlivost jen okolo 75dB/W/m, zcela výjimečně více a to už musí být o dost dražší reproduktor. Ani ozvučnice typu hornflex nebo BP na potřebě daleko vyššího výkonu nic nemění - vzhledem k charakteru Vámi nejčastěji poslouchané muziky a dynamice signálu je to prostě nutnost.
Jinak bude zesilovač neustále v limitaci, což například u TDA1562 přináší hodně ošklivý zvuk spojený s nebezpečným pumpováním membrány reproduktoru až tak, že často končí utržením závěsů.
Pak nastává divení, jak je možné, že 50W zesilovač zničil třeba 150W reproduktor.
Za naprosto nejnutnější minimum pro 10-12" reproduktor v autě a bez nároku na nějaké větší oblbování roštěnek a slyšitelnost na 500m považuju nejméně 100W výkonu.
Poměrně elegantně se toho dá dosáhnout dvěmi TDA1562, pracujícími každá do jedné cívky dvoucívkového reproduktoru, takto byly řešeny i jedny z aktivních subů-tub Magnat, nepamatuju si už model. Drobný problém s TDA1562 je odrušení napájecího napětí a další drobný, nicméně také řešitelný problém je i přizpůsobení vstupů TDA k autorádiu - při amatérské stavbě zesilovačů bez odrušení a bez galvanického oddělení vstupů se v podstatě nelze vyhnout "pištění" alternátoru podle otáček motoru, reprodukované subwooferem. Magnat toto řešil poměrně masivní odrušovací tlumivkou na EI plechách s indukčností přes 30mH, sadou blokovacích elytů, keramik a svitků a galvanické oddělení vstupů bylo řešeno malými oddělovacími transformátorky. Někde bych možná i dokumentaci toho subu vyhrabal, je to už ale dávno a v současnosti Magnat nic podobného už nevyrábí.
Pak už přichází v úvahu pouze zesilovač s měničem, to je pro stavbu poněkud jiná liga a myslím, že se vzhledem k ceně bazarových autozesilovačů ani nevyplatí.

Web

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

takze robim to na maturu ako vravi a chcem aspon 150W a ci by bol aktivny alebo nie to je jedno ja len potrebujem najst nejaku schemu na zosik co je napajany 12V (do auta) a neco do 3000 korun

Re: Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

To je ťažké, keď sa zrozumitelne nevyjadríš. Ten zos. teda chceš stavať, alebo iba pasívnu bedňu? Čo je neco do 3000 korun?

Ak by si chcel stavať min. 150 W zos. tak poslednú sinclairovu vetu ber vážne.

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Aktivni autosubwoofer 150 - 200 W

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£