Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Jaký osciloskop vybrat?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 27]

Téma: Jaký osciloskop vybrat?

Zdravím pánové, osciloskop začíná být stále více potřeba a chtěl bych poradit, až prijde na to, že na nej našetřím a koupím si ho. Co se týče nároků, nejsem žádný vědec a potřeboval bych do začátku něco levnějšího a přimerene přesného alespon do tech 20 kHz a trochu spolehliveho. Přemýšlel jsem do začátku nad nejakým starším analogem z produkce starší tesly. Po delší rozvaze jsem si říkal, proč si radeji nepřiplatit a zkusit koupit neco nového, proste se vší zárukou atd. Na strankach tipy.eu jsem nasel jeden kousek, co by se mi celkem libil, v tomto druhu měricich pristroju se zas tak tolik neorientuju, zkuste prosím poradit na co si pri výberu davat pozor, co nekupovat, co je risk a co upřednostnit,  a jestli by byl veliký risk koupit na tipě čínský digi oscilák..?  Digi se mi líbí prave i pro možnost exportovat namerená data do PC a použít dále.

odkaz na oscilo z tipy http://www.tipa.eu/cz/produkt/07730011- … t-ut2025b/

predem diky za odpovedi!

Re: Jaký osciloskop vybrat?

tohle se tu nedávno řešilo, hledej. Můj názor je: minimálně teka. Cena TDS210/20 není zas tak vysoká.

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

tak ten tds 210 by se mi teda libil, ale druha vec je , že se sice něco malo pres desítku nechá sehnat, ale jetej.. Vite, oscilo nemam na nejaký vysoký frekvence, jak jsem psal v uvodnim prispevku, jednalo by se prevazne o NF signaly řádů maximálně kilohertz..

Hlavne bych se chtel s osciloskopem pořádně naučit a rikal jsem si, kupovat teda nejakej starej analog či digi za patnáctku..  ?..  myslite, že by na me ucely stačil výše uvadený z tipy?
nechci kupovat nejaký pc oscilák, chtěl bych proste nejaký levnější kalsický , co něco málo umí a měří přesně v rámci možností..
Díky

Re: Jaký osciloskop vybrat?

tak jsem ruzne googlil a porovnaval.. Nasel jsem na aukru tento http://www.aukro.cz/item828591342_osciloskop.html

myslim si, že cenovka slušná.. co vy na to?
jen je to bez sond a kabelů..

u toho oscilaku z tipy mi trebas chybí funkce X-Y .. ale zase by byl v záruce a se všim prislušenstvim..
Porat zvažuju, široký kmitočtový pásmo zas tolik nepotrebuju. Pro mé zaležitosti by samplovací frekvence 250Ms/s taky asi stačila..  stále nevím..

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Čím bude mít větší šírku pásma tím líp i dole, ne?
Vem to tdsko!! Mám ho a jsem plně spokojen.

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

kua, .. jen je nejhorší, že zrouna 10 tis nemam..
Jak by to bylo se softwarem, se sondama a kabelem mezi PC a oscilákem? bylo by to sehnatelné??
jen me teda dlabe, že by to TDSko nebylo se zárukou. Precijen mašinu za desítku nekupuju každej den..
Precijen by nebyl oscilak z tipy o 3 tis levnejsi lepší co se tyka zaruky atd?

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Sondy seženeš bez problému zá pár stovek. propojení řady 200 je komplikované. Potřebuješ modul a sériovej kabel.
Mám v práci teka asi 20let starýho a jede. Věřím této značce na rozdíl od Unitu.

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

covece, zase jsem trochu googlil info to tom teku 220..
na aukru je teda za 9900 kč a tady jsem mrkal po inzeratech jinde
http://elektro.bazos.cz/inzerat/4348917 … igital.php

v tomto odkazu je za 16 tis.. není ten na aukru nejakej podezřelej, že stojí o šestku mín? a jeste k tomu tam ma prodejce dva uplne stejný..
Visco wwsly..studuju, penez malo. tu desítku bych možna sehnal, ale proste shanim co nejvic info, abych nejak nenaletel.
Osobně když kupuju nejakou audio techniku , pokaždý se řidim zasadou, že než nový výrobek v základní třídě, radši za stejnou cenu jetý výrobek , lepší značku, vyšší řadu..
To co tikas ty, je podle stejné ideologie, jako moje nákupy audia. Jenže jde mi o tu záruku, kdyby se nahodou neco posralo, abych nemusel mašinu za 10 klacků vyhodit..

Jak to myslíš s tim, že napojení teka na PC je problematictejsi? Co myslis tim modulem? kabel neni k sehnani??

(upravil wwsly 29. 11. 2009 22:20)

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Já ho koupil za 12t jestli tě to uklidní. Pro připojení potřebuješ nejen kabel, ale i modul který zasuneš do pc, ale věř mi, že to potřebovat nebudeš. Na nějaké to automatizované měření bys toho potřeboval víc /generátor ap/.

Web

(upravil zuki 30. 11. 2009 10:32)

Re: Jaký osciloskop vybrat?

odpověď na mail:
Ano, máme doma (syn) PDS 5022. Je koupený ze zahraničí. V balení jsou sondy + USB kabel+CD. Zatím jsme přenos dat nezkoušeli. Jakou výbavu bude mít v GME apod nevím. Tenhle je, mám dojem, že do 25MHz, v práci používáme skoro rok o řadu vyšší typy (a různé typy Tetronix), ale vypadají skoro stejně a měří se s nima téměř stejně jako s Tetronixem . Je to obdoba TDS 210, tu mám také doma a je OK. Tenčí stopa, víc bitů na AD atd. (kolega kupoval z USA za 10000,- nový nebo jako nový včetně sond). Bacha 210 nemá furiera, to mají až novější modely.

Ale na NF a do těch 25MHz je ta PDS 5022 na "start" dobrá volba. To víš, je to "levnější provedení". Ono je to vždy trochu poznat, např. když měříš v zarušeným prostředí s levnejma sondama za 500,- versus za 5000,-. ale běžně, když neznáš ty špičkové, tak tě to ani nenapadne a rozdíl vůči analogu je propastný. Doma se mi jeden analog taky válí, ale od té doby (cca 14let) co mám 210 jsem na něj nešáhnul...

Důležité u digitálu je, aby osciloskop měl dostatek vzorků např. u Tetronix a zde je cca 10x "převzorkováno" a nemusí si vymýšlet "sinus" ze dvou vzorků a on je tam napotvoru např. trojúhelník. Takových digitálů je spousta a pozor na to. Využívají různých metod jak s 20Ms vzorkováním změřit 100MHz signál. Jakž takž jim to jde u periodických signálů, ale né u jednorázových.

JZ
pozn.: Zejména na cca 3roky starých modelech od Tetronix je IMHO vidět ekonomický tlak a menší ústup z kvality a nástup spíše "spotřební kvality" (zlevnění, menší počet bitů, ale barevné provedení...atd.). Ale mám dojem, že je to trochu přešlo a novější modely jsou už zase na svém standardu....Ale to se bavíme o cenách o něco výše.

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Ten osciloskop od UNI-T mám doma, jen s barevným LCD. Není to tak dávno, co jsem řešil, jaký osciloskop si pořídit. Na analogu jdou lépe vidět křivky, třeba sinus apod. Digitál má zase tu výhodu, že umí zobrazovat přimo naměřené hodnoty a lze stopnout, případně uložit obraz. A jelikož jsem začal s programováním, rozhodl jsem se pro digitál. Mám ten osciloskop něco přes půl roku a zatím plná spokojenost, je to v podstatě kopie Tektronixu.

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Mel bych  jeden oscil analog Tektronix TAS465 2ch 100MHz jetej, cena 5990,- Kdo by mel zajem. Pak jeste HP 54504A 2ch, 400MHz digital cena 6990,-

(upravil skrus 30. 11. 2009 20:46)

Re: Jaký osciloskop vybrat?

to Vasi : takže ty mas http://www.logicky.cz/osciloskop-uni-t- … -p1014921/   

?

Byl jsem už hodne naklonen  k http://www.gme.cz/cz/index.php?product=720-070
ale po precteni tohoto http://pandatron.cz/?819&velke_srov … sciloskopu srovnání se zase víc priklanim k Unitu. Owon tam prezetují jako uplný zaklad. Unit ma vetsi vzorkovačku a fouriera, Owon dle testu FFT nee.

Co myslis tim, že nejsou moc videt a tom Unitu krivky? Moc tlustá křivka?
Jak ti jde s tim unitem ukladat data do PC, cetl jsem, že to pry u tohodle unitu zlobí..

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Ano, je to ten UT2025C.
Že moc nejdou vidět  křivky jsem myslel to, již z principu digitalního rozlišení v ose Y a rozlišením displeje. Prostě zaoblení není plynulé, ale "nasekané" (podobá se to nízkému rozlišení), ale to je téměř u všech digitálů.
O tom Owonu jsem také původně přemýšlel, ale nakonec mě odradilo poměrně nízké vzorkování.
Co se týče ukládání dat do PC, tak jsem to za tu dobu ještě nezkoušel smile

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

U toho owonu je nižší vzorkovani, to ano.. Ten tvuj UT 2025C se od 2025B liší pouze barevnou obrazvkou?
Prosimte, nezkusil by jsi nejak časem vyzkouset ten prevod dat do PC? cetl jsem, že je to jaksi problematické, tak bych to chtel mit opravdu doložené. Pry ani nejak to USB nefunguje..
Nevadi mi, že nepujde stahovat celý obrazek jako takový, ale alespon data pro upravu v excelu < vygenerovaní samplů a prislusnych hodnot z osciloskopu>..
Nevim, jak to chodí u jiných osciláků < esli jdou celé obrázky stahovat> , ve skole data zpracovavame pomocí toho excelu.

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Pokud se podaří, tak to o víkendu zkusím. Mělo by to ukládat bitmapy i ostatní osciloskopy ukládají v bitmapách.
Nezkoumal jsem to, ale myslím, že UT2025B / UT2025C se liší opravdu jen barevným LCD.

Web

(upravil skrus 2. 12. 2009 1:03)

Re: Jaký osciloskop vybrat?

parada, budu se tesit na vysledek. Prosimte, nevyzkousel by jsi také FFT? zda je ve skopu opravdu obsažen?
Diky

Ninstaloval jsem si software k tomu unitu a zkousel aspon bez signalu ukladat. Nejak semi to nepovedlo. Prosimte vyzkousej ukladani jak FILE/ WAVEFORM SAVE , tak FILE/PRINT , tak i FUNCTION/DATA TABLE /FUNCTION/DATA SAVE-> tam to uklada jako XLS, cili jakoby  excelu, ale kdyý jsem to uložil, trebas na plochu, nikdy jsem ten exelovskej dokument nenasel. Trebas to funguje, až se pustí skop. Prosím, vyzkousej to také. Diky moc

(upravil Vasi 10. 12. 2009 15:52)

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Moc se k tomu nestíhám dostat, ale tak na rychlo jsem to přes víkend zkoušel - spojit to s PC přes USB. Nainstaloval jsem software, pak připojil osciloskop, XPčka rozpoznaly hardware, ale již nenašly ovladač. Předpokládal jsem, že bude součástí té instalace, tak nevím. Samozřejmě software nekomunikoval.
Ještě to zkusím, jak bude chvilka....

Web

Re: Jaký osciloskop vybrat?

Vasi, už jsem myslel, že jsi na me zapomnel:) ale parada, diky za info.. prave se rozmýšlím mezi nekolika osciláky.. Kdyžtak jestli to jeste budes zkouset pripojit na PC, klidne sem svoje poznatky zapiš. Aspon budu mit co nejvice podkladů pro rozhodnutí.

Re: Jaký osciloskop vybrat?

http://www.aukro.cz/item845675430_pamet … ds220.html

Web

Příspěvky [1 až 20 z 27]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Jaký osciloskop vybrat?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£