Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jakou značku zesilovače?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 27]

Téma: Jakou značku zesilovače?

Ahoj. Chci si koupit zesilovač buď od Pioneeru, Denonu, nebo Onkya. Do teď jsem měl jen Pioneer (A-501R) (když nepočítám Teslu) a byl jsem s ním spokojenej. Co vím, tak třeba Yamaha je známá "suchým" zvukem, Pioneer naopak "měkkým". Máte nějaký tipy jak je na tom Denon a Onkyo? Nejde mi o žádný drahý věci, vše okolo 8K. Co se týče "katalogových"  údajů, působí na mě nejlíp Onkyo, nejhůř právě Pioneer - nízká hmotnost, nízký příkon. Ale nevím na kolik jsou to relevantí věci... Radši sem dám odkazy:
http://www.eu.onkyo.com/products/A-9377.html
http://www.eurostar-ostrava.cz/verze07/ … roduct=307
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 … specs.html

(upravil sinclair 8. 12. 2009 2:34)

Re: Jakou značku zesilovače?

Do osmi tisíc jsou to všechno sračky, jen drobně se lišící výbavou.
Uvědomte si prosím, že čínský výrobce do těch osmi tisíc musí vměstnat šest kompletních výkonových zesilovačů, zdrojovou část, FM tuner, elektronické přepínání vstupů a elektronickou regulaci hlasitosti a srovnávání kanálů, ať už audio nebo video, kastli, provozní režie, testování, balení,  mzdy zaměstnanců, clo, dopravu sem do Evropy a k tomu si ještě připočítejte nekřesťanskou marži českých /i internetových/ obchodníků.
Takže si asi dost dobře představíte, jaké jsou výrobní náklady na podobný přístroj a jaký je k jeho konstrukci asi použit materiál, má-li být cena taková, jaká je.
Dosti dlouho tvrdím, že podobné přístroje v ceně okolo deseti tisíc korun jsou sračky a ojebávky, které se skutečným HiFi a věrným poslechem nemají mnoho společného, navíc jsou dosti poruchové.

Mohu to jako servisák firmy NAD porovnat na příkladech přístrojů T743 a T773.
AV receivery T743 jsou velmi solidně konstruované přístroje střední třídy s původní cenou okolo 19.000Kč, je v nich použit dosti slušný materiál a přesto v nich docházelo k relativně triviálním závadám /průraz celoplastového stáblu 7812 Fairchild, následný výbuch tří elytů a průraz dvou ochranných zenerek - zajímavé, že po izolaci a montáži stáblu L7812 od STM se závada už nikdy neopakovala /. Tato závada ale kompletně vyřadila z funkce celý přístroj, který pak musel k nám do servisu, což koncového zákazníka obralo nejméně o deset až čtrnáct dní užívání.
To prostě nasere - zabalit, s relativně těžkým přístrojem na poštu poslat a čekat.

Naproti tomu nepamatuju, že by T773 jako špičková AV mašina nejvyšší třídy měla nějakou poruchu - vlastně pamatuju jednu trochu ulítlou. Přístroj má zespodu šest ventilátorů na chlazení velmi výkonných koncových stupňů a majitel posadil přístroj na zem, na koberec s poměrně vysokým vlasem. To jednak zablokovalo vrtule části ventilátorů /přístroj hlásil po deseti minutách OVERHEAT/ a jednak hustý koberec zabraňoval přístupu vzduchu k ostatním částem přístroje, takže přístroj asi v půlhodinových intervalech vypínal na přehřátí a daly se na něm dělat volský oka. Čili výsledek činnosti blba, nikoliv špatné funkce přístroje.

Byl jsem jednu dobu nucen vykonávat servis Pioneer za velmi nemocného kolegu, trvalo to přibližně tři měsíce. Řeknu Vám, že ještě měsíc a buď by mě odvezli do Kroměříže na třináctku, nebo bych požádal o předčasný důchod. Prostě strašný a já mu tu práci vůbec, ale vůbec nezávidím.

V rámci objektivity musím říci, že od firmy Yamaha bych si koupil motorku, sekačku na trávu, nebo nenáročné dvoupásmové PA satelity, ale AV receiver nikdy. S přístroji Onkyo, Harman&Kardon a Marantz nemám až takové zkušenosti, abych mohl vynášet nějaké relevantní soudy.

Pokud se týká pouze dvoukanálových stereozesilovačů, opět bych preferoval NAD, protože ty přístroje znám zevnitř, vím, z čeho jsou vyrobeny a čeho jsou schopny. Nebránil bych se ani značce Denon, mají zesilovače obvodově poměrně vychytané a vím o nich, že mají obecně dobrý zvuk.
Poslední a rozhodně ne nezajímavou možností je koupě použitého, nepříliš starého zesilovače. Dá se na tom ušetřit poměrně dost slušný balík peněz a takový NAD C370, C372 nebo C375 odvedou hodně dobrou službu, já osobně bych preferoval nejstarší model C370 i za tu cenu, že v něm bude po několika letech provozu už nutné vyměnit některé klíčové a nepříliš drahé díly. Je to špičkový stroj, dá se sehnat v cenových relacích okolo 10k, několik jsem jich tady už měl na tzv. GO+tuningu a jejich majitelé se jednohlasně shodli na tom, že po onom tuningu je z toho živý a přitom plnokrevný zesilovač.
Tak, a teď máš o čem přemýšlet.

Web

(upravil Benazi 8. 12. 2009 8:44)

Re: Jakou značku zesilovače?

Bez diskuze Yamaha řady 393,596,492,592,bezkonkurenční stroje,vítězové všech testů,Zvukově nejlepší.Pokud vím suchý zvuk má spíš bambus pionýr a ne yamaha.za úvahu Denon pma 725r.
Test tuším,Lab.Dudek.

Re: Jakou značku zesilovače?

Mathes: tady http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=5737 se podívej co je v levných zesilovačích. Všechny jsou na jedno brdo! Já jsem nakonec skončil u značky NAD a udělal jsem moc dobře.

Web

(upravil Benazi 8. 12. 2009 9:45)

Re: Jakou značku zesilovače?

všechno na jedno brdo píšeš, ale každý hraje jinak,a pravě o to jde vybrat nějaký dobrý.Ještě otázka beden,co já vím ,většinou mají lidi plečky domorobo a pak se díví to nehraje,a je třeba vsadit třeba na tyhle.
http://www.hifibazar.cz/ELAC - FS 209 A (Anniversary Edition) byl jsem si je poslechnout,vyborné.
Nad jsem nemotej,to je jiná kategorie, píše do osmi tisíc-funglovka,to co jsem psal se dá pořidit za 4 dny práce což je výborné.

Re: Jakou značku zesilovače?

Přesně, chtěl jsem novej stroj. U novýho mi nehrozí chrastící potenciometry, přepínač vstupů fungující korektně deset minut, pak se musí přetočit jinam a zase zpátky a tak. Jasně, dá se to doma spravit, ale já to neumím a svěřit věc třeba za 10K Český poště aby mi ho dopravila "někam" do servisu, kde je možná blbec, kterýmu zesík spadne (stalo se mi to při opravě Audisonu z auta) se mi nechce. Říkal jsem si, že nová věc pro mě bude znamenat třeba 10 let bezproblémovýho provozu. Nehraju každej den několik hodin, spíš občas když je chuť a nikdo mě neruší (a já naopak neruším ostatní).

No a co se týče beden, myslím si, že čím levnejší, jednodušší bedny, tím "líbivější" zvuk by měl zesilovač mít. A jelikož chci zkusit ty nový Dexoňácký "žluťáky" (nebo pokud ne, udělám si třeba ověřený Alta 2 SC, nebo tohle), nemyslím si, že přesnej, suchej, "audiofilní" zvuk by se takovýmhle 2-pásmům "líbil".

Co se týče "suchýho" zvuku Yamahy, mám to od Kumbajze a jeho táty, který měli to štěstí, že slyšeli mnohem víc zesilovačů i beden než já.

Re: Jakou značku zesilovače?

Zrovna u yamahy jde objednat náhradní potenciometr bez problémů,brácha si bral nahradní, za dva týdny doma.Jiné firmy si to hlídají, denon jen do opravy do Prahy.Kumbajz kecá,s čím to porovnával?  Typy které jsem uvedl výše jsou velmi dobré.

Re: Jakou značku zesilovače?

Benazi: tušíš co je v té yamaze řady 361 363 atd za koncák ? proti nadu 315 tyhle stoje nemají šanci, o vyšších modelech nemluvě. Osobně bych volil mezi NAD a DENON. Pioneer v téhle kategorii nee, onkyo neznám.

(upravil Chleba 9. 12. 2009 9:44)

Re: Jakou značku zesilovače?

Já jsem byl před časem v podobné situaci jako Mathes a nakonec jsem si pořídil Yamahu RX-797 a jsem spokojen. Jistě to není top produkt, ale bylo to v zaplatitelných mezích a i konstrukčně je to o kus dál než jejich nižší modely - lepší zdroj, symetrická konstrukce atd. A na poslech je to (v této cenové relaci!) nejlepší, k čemu jsem se dostal. Ale porovnával jsem jen receivry, ne samostatné zesilovače.

Edit: Tady je jeden polský test i s pohledem dovnitř:
http://audio.com.pl/testy/yamaha-rx-797:5

Re: Jakou značku zesilovače?

NO já nevím, jestli se něco změnilo, ale já měl kdysi 2 nejvyšší model AVR od Yamahy a na multák dobrý, ale co neni dobrý na multikanál, že jo. Na stereo to byl ale spíš pěknej průser.....

Web

Re: Jakou značku zesilovače?

Mám 2 roky jeden z úplně základních AV od HarmanKardon, jede praticky 5 hodin každý den a nemohu si stěžovat.
Akorát je náchylnej na opatlaní, takže 100% provoz DO. Venku šlo svého času sehnat výběhové modely za 70%  původni ceny

Web

Re: Jakou značku zesilovače?

brácha měl hk 970 není špatný,ale křivá oska volume,kolco lehce dřelo o kryt předního panelu,vyzkoušené jiné kousky, dělá to u všech-výrobní nepřesnost.ted jede na Marantz spokojenost.

https://i.postimg.cc/Q9L5b42L/1679625.jpg https://i.postimg.cc/MfqBkcZd/1679627.jpg https://i.postimg.cc/tnkx9XYy/1679629.jpg https://i.postimg.cc/mhspZ8t6/1679630.jpg

Re: Jakou značku zesilovače?

Ano, každý hraje jinak. To je fakt! Já bych na takové věci, kterou chci mít třeba 10 let nešetřil. Než jsem si koupil nový zesilovač, trvalo to asi 3 roky. Hlavní kandidáti byly Denon a Marantz.

Web

(upravil Johnyn 12. 12. 2009 10:43)

Re: Jakou značku zesilovače?

Tak HK970 tu mám taky, ale volume mi nedřelo. Asi jsem měl štěstí a číňanům se zrovna zadařilo. Jinak zvukově dobrý, ale NAD (C355) je lepší. I když na nějakých 2p budečkách ten rozdíl bude podle mě malý. NAD to umí o dost líp hlavně dole.

Re: Jakou značku zesilovače?

Já asi nějvíc uvažuju o tom Onkyu, viz. výš. Příkon 290W a váha 9kg (oproti 140W a 6kg u Pioneeru) značí podle mýho laickýho názoru stroj, kterej nebude na pikaču...
Jen dotaz. DF uvádějí 60 při 1kHz a 8R. To se mi zdá ukrutně málo, ne?

Re: Jakou značku zesilovače?

S prominutím, ale HK970 je sračka prvotřídní kvality. Je populární, známá  a často se vyskytuje jen díky vychytralé cenové politice HK, jinak by si v té záplavě Denonů, Yamah a Kenwoodů ani nevrzli. Už několik kusů jsem měl tu čest opravovat a je to stejnej hnůj, jako nejnižší Yamahy.
Na kilogramy a příkony ve wattech se klidně vyserte, vůbec nic to nevypovídá o koncepci, kvalitách ani trvalém výkonu. Některý výrobce prostě použije na síťové trafo lepší plechy a hned je váha o tři kila dolů a přitom příkon stejnej nebo vyšší.
A kurva do piči nezapomeňte, že do celkového štítkového příkonu přístroje se započítává i příkon, odebratelný z pomocné zadní síťové zásuvky, tedy zpravidla 100W/kus, jsou-li tam tedy dvě, vzroste štítkový příkon o 200W, což potenciálního kupce dokonale zmate a pak si myslí, jakej to není gigastroj. Nejsou výjimky zesilovačů, které mají štítkový příkon 850W, patřičně impozantně vypadají a přitom nejde o nic jiného, než zesilovač 2x80W se třemi pomocnými zásuvkami vzadu /což Vám výrobce taktně zamlčí, nebo zamlží, nejste-li dobří v angličtině/.
Jak už jsem napsal, jako servisák, který ty přístroje zná zevnitř, detailně i podle schémat, nemůžu doporučit nic jiného, než NAD a to třeba i jetej. Je to jedna z mála posledních seriózních značek, která se nesnaží kupce oblbovat spoustou nepotřebných funkcí a světýlek.
Proto je NAD tak drahej, protože je kvalitní a drží se v kursu třeba i na ebay. Je to stejné jako s profitechnikou, objeví-li se na ebay zesilovač či pult CrestAudio, zmizí většinou velmi rychle a za poměrně vysokou cenu - je to holt značka. T-Ampů, Hollywoodů, Omnitroniců a Ravelandů tam najdete tři prdele nad hlavu, většinou za babku a stejně je nikdo nechce.

Web

Re: Jakou značku zesilovače?

Sinclare, když už je tohle téma... včera mi přestal fungovat T753 - zůstává ve stand-by a nejde zapnout. Stalo se to pár dní předtím, ale stačilo odpojit od sítě a fungoval normálně. Víš čím to je nebo si to mám rovnou odnést do servisu? Nevíš, kde je nějaký vhodný v Praze?

(upravil Power of Bass 22. 12. 2009 11:50)

Re: Jakou značku zesilovače?

dovolím si vetřit se . Sinclaire, narazil jsem na tohle  http://elektronika.cz/nad-c370-.html  .. a řikam si když budu jednat rychle,udelam si třeba pekne vanoce,ale zase bych se nerad unáhlil smile

(upravil sinclair 17. 12. 2009 15:51)

Re: Jakou značku zesilovače?

Jediný servis je v JBPtech Zlín, který dělám já, v Praze je pouze prodejní pobočka. Jednodušší je poslat to přímo do Zlína, pokud to poneseš na pobočku, protáhne se to nejméně o týden i víc.
Vím co je to za závadu, už se to několikrát vyskytlo.

Power of Bass: Tu C370 okamžitě kup, cena je skvělá a zesilovač ještě skvělejší.

Web

Re: Jakou značku zesilovače?

O JBPtechu mi prosímtě nemluv...

Příspěvky [1 až 20 z 27]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Jakou značku zesilovače?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£